Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP’nin programını eleştiren Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı istifaya davet etti. CHP’nin vadettiği projelerin gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 3’ü bile olmadığını vurgulayan Öztrak, kaynak olarak ise tasarruf ile güven ortamının getireceği yatırımlar sonucu ortaya çıkacak kaynağı gösterdi.

CHP İş Dünyası Diyalog ve Dayanışma Birimi tarafından düzenlenen 'Irak ve Suriye Krizleri: Türkiye’nin Ödediği Fatura' konulu toplantının çıkışında konuşan Öztrak, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın CHP’nin ekonomik programına yönelik eleştirilerine cevap verdi. Açıklamayı görünce hayretler içerisinde kaldığını ifade eden Öztrak, "Sayın Babacan, bir harcama yapacaksanız ya vergi alacaksınız ya borçlanacaksınız ya para basacaksınız diyor, ya da IMF’ye gideceksiniz sonunda. Yani bu zihniyet böyle olunca tabii Bülent Arınç da bir diğer başbakan yardımcısı haklı çıkıyor. ‘Bu ülkede israf olmasa, israfı önleyebilsek vergi dahi‘ almayız diyen Bülent Arınç haklı çıkıyor. Yani şu manzaraya bak, gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 3'ü bile olmayan bir harcamadan bahsediyoruz, başbakan yardımcısı çıkıyor diyor ki bunun için ya vergi koyacaksın ya borçlanacaksın ya para basacaksın. Şimdi, bir kere şunu söyleyeyim, Sayın Babacan şunu bilsin ki bu ülkenin bütçe açıklarını kapatmak için para basmasının önüne geçen düzenlemeyi yapan kadronun içinde ben de hazine müsteşarıydım. Para basmamayı, bütçe açıklarını kapatmak için para basmamayı bizden öğrendi." dedi.

Türkiye’yi IMF kapısından alan programı yazan ekibin başında Kemal Derviş’in bulunduğunu, kendisinin de o ekibin hazine müsteşarı olduğunu hatırlatan Öztrak, AK Parti’nin bu programı uygulayarak Türkiye’yi IMF kapısından aldığını ifade etti. Türkiye’nin o noktadan ekonomik kriz olan noktaya getirildiğini anlatan Öztrak, "Büyümeyi sağladıklarını söylüyorlar, hangi büyümeyi? Büyümede size benzeyen ekonomilerin gerisindesiniz, son 3 yılda ortalamala büyümeniz yüzde 3. Bu mudur büyümeyi sağlamak? Türkiye’nin en kritik döneminde hiçbir zaman yüzde 4’ün, 4,5'in altına düşmemiş. Türkiye yerinde sayıyor, patinaj yapıyor. İşsizlik yüzde 11’leri aşmış, bugün 6 milyon kişi işsiz bu ülkede. Biz bir program getirmişiz, bu ülkede sıcak paraya yaslanıp sıcak para baronluğu yapıp, bu ekonominin getirildiği tahrip noktasından ekonomiyi çıkaracak, yeniden ülkeyi büyüme sürecine sokacak bir programı Türk milletine sunmuşuz." diye konuştu.

Getirdikleri programın dört ayağı olduğunu ifade eden Öztrak, "Demokrasi, hukuk devleti, dünya küresel ekonomide yarışma gücü, herkesi kucaklayan büyüme, sürdürülebilir büyüme. Kaynak nerede, kaynak nerede diyorlar, kaynak tasarruf bir, bu programın getireceği güven ortamında yeniden başlayacak yatırımlar ve ona paralel ortaya çıkacak büyüme ve istihdamla birlikte ortaya çıkacak yeni kaynaklar. Ama bugün, ayağının tozuyla ABD’den gelip, bu programı CHP uğrayacaksa ülke IMF kapısına gider diyen başbakan yardımcısına bir tavsiyem var, siz, bu konjonktürde, yani dünyada o sizin bildiğiniz paradigmalar değişti. Bugün artık dünyada yeni paradigmalar var. Küresel likiditede yatırımcıların giderek daha dikkatli olmaya başladıkları bir ortamda siz ekonomi yönetmesini bilmiyorsunuz. Onun için güvenilirliğinizi bence kaybetmeden, bence 7 Haziran seçimlerini de beklemeyin, bu açıklamayı yapmışsanız eğer, o görevi bırakın, izzet ve ikbal ile bu yerden çekilin." ifadelerini kullandı.