Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Faik Öztrak, "Güney sınırlarımız radikal örgütler için güvenli yaşam alanı haline dönüşmüştür. Suriye sınırımız Afkanistan, Pakistan sınırından farksız hale gelmiştir." dedi.

CHP milletvekilleri, Güneydoğu’da iş dünyası ile buluşmak ve sınır illerini gezmek için Şanlıurfa'ya geldi. 10 kişilik milletvekili heyetinden oluşan grup, savaşın ağır etkisi altında kalan sınır illerde bölgeye yansımalarını incelemeyi hedefliyor.

Şanlıurfa'da iş dünyası ve çeşitli STK’larla görüşen grup, parti il teşkilatında toplantı düzenledi. Bir bölümü basına açık olan toplantıda konuşan CHP Milletvekili Faik Öztrak, hükümetin Ortadoğu politikasını eleştirdi. Suriye meselesinin göçmen meselesi olmaktan çıktığını uzun dönem etkileyecek karmaşık bir sorun yumağı haline geldiğini aktaran Öztrak, sığınmacıların sayısının 70 ilin nüfusundan daha fazla olduğunu ifade etti. Öztrak, "Güney sınırlarımız radikal örgütler için güvenli yaşam alanı haline dönüşmüştür. Suriye sınırımız Afkanistan Pakistan sınırından farksız hale gelmiştir. Sınırlarımız perfore sınır olmuş, adeta peşarverleşmiştir." şeklinde konuştu.

Ticari ilişkilerin çok zarar gördüğünü anlatan Öztrak, "2010’da Şanlıurfa’nın Suriye'ye ihracatı 81 milyon dolardı. Geçen yıl 30 milyon dolara düştü. Yarıdan da fazla düşmüş. Irak’a yapılan ihracat 129 milyon dolarken bu sene gerilemiştir." ifadelerini kullandı.

MAHMUT TANAL, SERUMU İLE HASTANEDEN ÇIKAN HASTAYI TEKRAR YATIRDI

Öte yandan bir hastayı ziyaret için Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden CHP Milletvekili Mahmut Tanal, serumu ile hastaneden çıkan bir vatandaşla karşılaştı. Vatandaşa serumu bitene kadar hastanede kalmasında ısrar eden Mahmut Tanal, işe gitmesi için hastaneden çıktığını öğrenince fabrikayı arayıp bugün için izin isteyeceğini belirterek, genci hastanede tedavisine devam etmesi için ikna etti. Doktorlarla da görüşen Mahmut Tanal, doktorların da yoğunluk ile ilgili sorunlarını dinleyerek raporlaştıracağını belirtti.

Hastanedeki diğer vatandaşlara da geçmiş olsun dileğini ileten Tanal, çıkışta uyuşturucu bataklığına saplanan bir gencin yardım talebi ile karşılaştı. Uyuşturucu bataklığına düşen genç, tedavi olmak istediğini ancak Şanlıurfa’da tedavi merkezinin bulunmadığını belirterek destek istedi.