1 Kasım'da yeni bir sayfa açılacağını belirten CHP milletvekili adayı Ali Öztunç, "Koza İpek rahat olsun. 1 Kasım'dan sonra iktidara gelip kendi mallarını iade edeceğiz." dedi.

CHP Kahramanmaraş milletvekili adayı ve eski RTÜK Üyesi Ali Öztunç ve Mehtap Koçak, seçim çalışması sırasında ziyaret ettiği köylerde yufka açıp ekmek pişirdi. Ekmek yapan kadınlarla sohbet eden Öztunç “Dikkatli oy kullanın, ekmek pişirme nasıl itina istiyorsa sandık da itina istiyor.” diye uyardı.

İç Güvenlik Yasası'nı ve Koza İpek Holding'e yapılan baskınları eleştiren Öztunç, binlerce ekmek yiyen insanların mağdur olduğunu, iktidardaki insanların kendilerini kurtarmak için çıkardıkları İç Güvenlik Yasası ardına sığındıklarını belirtti.

Türkçayırı Mahallesi'nde İstanbul’da polis kurşunu ile ölen Dilek Doğan’ın babası Metin Doğan'ı ziyaret eden Öztunç, aramaların son yılda çıkan İç Güvenlik Paketi dahilinde yapıldığını belirtti. Paketin daha birçok kişinin canını yakacağını belirten Öztunç, aileye sabırlar diledi.

Gözübenli köyünü de ziyaret eden Öztunç, ekmek yapan bayanlarla görüştü. Milletvekili adayı Mehtap Koçak'la ekmek pişiren Öztunç, helalinden kazanılan işin Allah katında hesabının olmayacağını söyledi. Ekmek açan bayanlarla sohbet eden milletvekili adayları, 13 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin artık insanlara zulüm yapmaya başladığını belirtti. CHP'nin iktidarında ne bir gazete ne de bir imam hatip lisesinin kapandığını belirten Öztunç, “Bugüne kadar birçok gazete, birçok holding kapattılar. Şimdi Kahramanmaraş’ın kendi öz evlatlarının bağrından çıkmış Koza İpek Holding'in üzerine çökmeye çalışıyorlar. Koza İpek Holding'in ne devlete ne de vatandaşa borcu var. Zamanında Cem Uzan'ın malına nasıl el koydularsa şimdi de Koza İpek Holding'e baskın yapıyorlar, bu yapılan zulümdür. İnsanlığa sığmaz" şeklinde konuştu.

AK Parti döneminde tek sesli bir medya oluşturulmaya başlandığını kaydeden Öztunç, şunları söyledi: "Binlerce insana ekmek yediren İpek Medya'ya geçmiş olsun dileklerini iletirken haydutluk yapanlara artık yeter deme zamanı geldi. RTÜK üyeliği sırasında herkese dürüst davrandım. 1 Kasım'da yeni bir sayfa açılacak. Koza İpek rahat olsun, 1 Kasım'dan sonra kendi mallarını iade edeceğiz."