Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin 1. sıra adayı Oktay Öztürk, devletin ve milletin zengin olduğunu ama alın terinin, birkaç tane soyguncunun ve aç gözlünün kasasına gittiğini ve onların ayakkabı kutularını ve kasalarını doldurduğunu söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mut Belediyesi'nin tarım sulama borusu teslim töreninde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, milletten aldığını Allah korkusuyla millete verirsen, milletin hizmete gark olacağını, ama aç gözlülük yaparsan tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatırsan o zaman rezil rüsva olacağını kaydetti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz’ın iki yiğit başkan olduklarını anlatan Öztürk, "Bu yiğitler milliyetçi hareket fikrinin temsilcileridir. Onlarda eğrilik olmaz. Nebi kardeşimiz burada hizmete taliptir, arkasında Burhanettin Kocamaz var. Bugüne kadar gördüğünüz hizmetlerin daha fazlasını göreceksiniz. Bir de düşünün 7 Haziran'da Allah nasip eder, Burhanettin Kocamaz’ın arkasında hükümet olduğu zaman neler olabileceğini iki yiğidin açtıkları pencereden bakmaya çalışın. Çok güzel şeyler göreceksiniz. Bu millet zengin bir millet ama alın terimiz birkaç tane soyguncunun, aç gözlünün kasasına gidiyor. Onların ayakkabı kutularını dolduruyor. En nihayetinde yaptıkları israfı kendileri yapıyor." şeklinde konuştu.

İktidarın israf yaptığını vurgulayan Öztürk, "Bülent Arınç itiraf etti. Bu ülkede israfı önlersek, vatandaştan vergi almaya gerek yok demişti. Biz bunu biliyoruz. Onu bir kat daha güçlendiriyoruz. Hani ballı ihalelerin başına konan var ya. Ortakları aşağıdan yukarıya doğru kademe kademe doğru gidiyor. Bu ballı ihaleleri alıp, milletin kesesinden zengin olup, milletin anasına küfredenler var ya, onların hortumlarını da kesip, oradan boşa gideni de, bu israfın önüne geçtiğimiz zaman, elde kalanın üzerine de eklersek Mut'un mutlu insanları, mutluluk gözbebeğiniz kadar size yakın olur. Şimdi bağınıza bahçenize su taşımak için borular döşeniyor. Gelin elimizi vicdanımıza koyalım. 7 Haziran'da da öyle bir boru döşeyelim ki bu süprüntüleri öyle bir süpürelim ki millet de rahat etsin, hizmetler de gelsin. Allah yardımcınız olsun, Rabb'im korktuklarınızdan emin, umduklarınıza nail etsin." diye konuştu.