Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa birinci sıra adayı İbrahim Özyavuz, AK Parti’nin kendinden olmayan tüm kesimleri ezdiğini belirtti. Özyavuz, “İpek ailesine yapılanlar Türkiye’deki sermayenin de artık yurtdışına kaçmaya başlayacağının göstergesi oluyor. Memleketinde yatırım planlayan vatandaş bu endişeyi taşıyacak. Bu girişimlerin ekonominin çöküşünü hızlandıracağını düşünüyorum." dedi.

Koza İpek Holding’e yönelik kayyum atanmasına tepkiler devam ediyor. MHP Şanlıurfa adayı İbrahim Özyavuz, holding sahibi İpek ailesinin herkes tarafından hayırsever bir aile olarak bilindiğini söyledi. Bu kayyumun kabul edilemeyeceğinin altını çizen Özyavuz, basın ve işadamları üzerindeki baskıların linç haline geldiğini kaydetti.

Türkiye’de yaşanan bu baskıların yatırımcıları kaçırttığını aktaran Özyavuz, yatırım yapmak insanlarda endişeye neden olduğunu belirtti. Özyavuz, “Özellikle yaptığı okul, cami gibi hayır işleri ile anılan bir işadamı hedef gösteriliyor. Holdingi en küçük bir açık vermemesine rağmen sürekli zulme uğruyor sindirilmeye çalışılıyor. Bu girişimler toplum içinde infiale yol açmış durumda. Bu aile ile ilgili kiminle görüştüysek sürekli olumlu görüş aldık. Bu tür aileler üzerine baskı uygulanması, zulmedilmesi, mal varlıklarına el konulması nahoş durumdur. Bu Türkiye’deki sermayenin de artık yurtdışına kaçmaya başlayacağının göstergesi oluyor. Memleketinde yatırım planlayan vatandaş bu endişeyi taşıyacak. Bu girişimler ekonominin çöküşünü hızlandıracağını düşünüyorum. Şiddetle kınıyorum.” açıklamasını yaptı.

Başbakan Davutoğlu’nun ‘zalimlerin yanında olacağız’ gafını anımsatan Özyavuz, “Başbakan’ın dediği gibi zalimin değil mazlumun yanında yer alacağız, rehberi olacağız. Hukukun işlevini yeniden tesis etmesi, herkese yaşam hakkının sunulması için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu. Özyavuz, sözlerini şöyle tamamladı: “Hükümet üyeleri sürekli Suriye rejiminin baskıcı bir rejim olduğundan bahsediyorlar. Suriye’de azınlık rejimi vardı insanlar özgürlük mücadelesi başlattı. Türkiye’de bunların yaptığı zulüm Esad zulmünden daha fazla.”