Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Kur’an-ı Kerim ile mitinge çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, "Sol elinizle mitinglerde Kur’an-ı Kerim'i kaldırırken keşke sağ elinizi de kaldırıp yüzde 100’ü Müslüman olan bir ülkede zinayı ilk defa biz serbest bıraktık deseydiniz de bu millet iki yüzünüzü görseydi." diyerek sert göndermede bulundu.

Özyavuz, toplu açılış töreni mitinglerinde elinde Kur’an-ı Kerim ile çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı çok ağır sözlerle eleştirdi. Özyavuz, cami elektriklerinin kesildiği bir dönemde 'din edebiyatı yapan' hükümeti ikiyüzlülükle suçladı.

Bu toplumun bin 400 yıl önce Müslüman olduğunu anımsatan Özyavuz, "Elinde Kur’an ile biz Kürtçe Kur’an yazdık diyorsunuz ama bu millet bin 500 yıldır Müslüman. Şanlıurfa 640 yılında İslamiyet’i kabul etti. Onun için Ak Parti, Erdoğan olmadan önce de halk Müslümandı.” dedi.

“O Kur’an-ı sol elinizle kaldırıp insanlara Kur’an-ı bu şekilde yazdık dediğinizde keşke sağ elinizi de kaldırıp yüzde 100’ü Müslüman olan bir ülkede ilk defa biz zinayı serbest bıraktık deseydiniz hiç olmasa bu millet iki yüzünüzü de görmüş olurdu." şeklinde konuştu. Özyavuz, “Yani Ak Parti’nin bugün geldiği noktada camilerin elektriği kesiliyor. Yine AK Parti’nin geldiği noktada Türkiye’de cami ve Diyanet’in topladığı yardımlarla tarihten bu tarafa en fazla kilise ve havranın restore edildiği biliniyor. Bunlar mı İslamiyet’e hizmet?” diye sordu. Özyavuz, milletin artık bunun farkında olduğunu dile getirdi.