Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit birinci parti olmalarına rağmen milletvekili sayılarının 4'ten 3'e düştüğünü belirtti. Mersin'de son duruma göre CHP 3, AK Parti 3, MHP 3 ve HDP 2 milletvekili çıkarmış oldu.

Özyiğit, il binasında düzenlediği basın toplantısında Mersin genelinde CHP 300 bin, AK Parti 266 bin, MHP 256 bin, HDP'nin ise 184 bin oy aldığını hatırlattı. Bu oyların sonucunda Türkiye'de CHP'nin 1. olduğu 10 ilden birinin Mersin olduğunu ifade eden Özyiğit, "Demokratik olmayan seçim sisteminden kaynaklı olarak 4. milletvekilliğini kaybettik. Şayet, demokratik bir seçim sistemi olsa yani baraj 5 ya da 7 olsaydı kentimizde ve Türkiye'de seçim tablosu çok farklı bir sonuç verirdi." dedi.

AK Parti'nin seçim sürecinde toplumu ve yasaları hiçe sayarak devletin tüm kurumlarını, araçlarını, imkanlarını hizmetlerine sunarak eşit olmayan bir seçim sürecinin geçirilmesine neden olduğunu vurgulayan Özyiğit, "Özellikle TRT, Anadolu Ajansı ve yandaş medya AKP borazancılığı yaparak tek yanlı tutumlarıyla bu partinin yayın organı gibi çalışmışlardır. Keza Cumhurbaşkanı'nın anayasal olmayan, bir siyasi partinin temsilcisiymiş gibi hareket etmesi ve devletin tüm imkânlarını bu seçim sürecinde propaganda aracı gibi kullanması sürecin ne kadar da eşitsiz olduğunun en büyük göstergesidir. Seçim sürecinde yaşanan tüm olumsuzluklara, baskılara ve dayatmalara rağmen AKP iktidarı son bulmuştur. Başkanlık umutları başka bir bahara kalmıştır." diye konuştu.