Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, “HDP, tüm çağrılarımıza rağmen barikat ve hendek siyasetini desteklemiştir” dedi.
PAK Van İl Başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını ifade eden Özçelik, 90 yılı aşkın Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bütün askeri darbesi ve OHAL ilan edilmesinin en büyük mağdurunun Türk milleti olduğunu söyledi. PAK olarak darbenin ilk dakikalarından itibaren karşı olduklarını açıkladıklarını ifade eden Öztürk, “Darbelerin ve askeri yönetimlerin sorunlara çözüm getirmeyeceğini söyledik. Hükümete, Cumhurbaşkanı’na çağrı yaptık. ’Savaşla, çatışmayla bu işler çözümlenmez’ dedik. PKK’ya çağrı yaptık. ’Savaşı şehirlere taşıyarak, hendek ve barikat siyaseti yaparak bu sorunlar çözülmez’ dedik. Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) de çağrı yaptık. Ancak HDP maalesef bu konuda şehirdeki hendek ve barikat siyasetini destekledi. Gelinen noktada yüz binlerce insan yerinden yurdundan olmuş, binlerce insan ölmüş veya yaralanmış, 15’e yakın şehrimiz ve ilçemiz virane olmuştur” dedi.
Kürt meselesinin çözümü ve çözüm sürecinin tekrar başlatılması için henüz vaktin geç olmadığını vurgulayan Özçelik, “Bütün Kürt partilerinin muhatap alınacağı şeffaf, kapalı kapıların ardında olmayan bir süreç başlatılsın. Çatışmalara son verin, yeni bir siyasal çözüm süreci başlatalım. Bu başarısız askeri darbe girişimi sürecini de bu anlamda fırsata çevirelim" şeklinde konuştu.