Demokrat Parti (DP) Antalya Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Ali Kartal, Paralel yapı denilen saçmalıkla uğraşıldığı kadar terörün üzerine gidilse, bugün ocaklara ateş düşmezdi dedi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Dağlıca bölgesinde teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıdan sonra teröre lanet yağarken bir tepki de Antalya’dan geldi. DP İlçe Başkanı Hasan Ali Kartal, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen canlı bomba saldırısı sonrası terör illetinin tekrar hortladığını açıkladı. Suruç’daki olaylardan sonra Türkiye’nin kısa sürede çok sayıda şehit verdiğini aktaran Başkan Kartal, “Sizin çözüm süreciniz yerin dibine batsın. Alın sürecinizi başınıza çalın.” ifadesini kullandı.

Başkan Kartal açıklamasında, hükümetin aylardan beri uydurduğu paralel yapı ile uğraştığının altını çizdi ve asıl paralel yapının PKK ve yandaşları olduğunu kaydetti. PKK’nın otobüsler yaktığını, yolları kestiğini belirten Hasan Ali Kartal şu ifadelere yer verdi: “Asıl paralel yapı PKK, şehirleri kan gölüne çeviriyor. Bunun bir an evvel farkına varılması gerekiyor. Sıfır terör diyerek yola çıkan ve Kürt açılımı diyenlerin askerimize kurşun sıkanları Habur sınır kapısında davul zurna ile karşıladığını unutmadık.”

Başkan Kartal açıklamasının sonunda Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl öncesinde bugünleri görerek Gençliğe Hitabe’yi yazdığını söyledi.