Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Milli Güvenlik Kurulu’nun toplanması konusunda açıklamalarda bulundu. Vural, “Türkiye’de güvenliği ele alın dememizden PKK rahatsız oluyor ama Davutoğlu sen niye rahatsız oluyorsun? Milli Güvenlik Kurulu bunları görüşmeyecekse o zaman lağvet. Kırmızı kitabı MGK’da görüşüyorsun, 'paralel konusunu MGK’da görüştük' diyerek ahkam kesiyorsun, PKK terör örgütünün yaptıklarını, özerklik ilanlarıyla gelinen noktayı niye değerlendirmiyorsun?” diye sordu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Hükümetin sadece millete karşı sorumlu olması gerektiğini belirten Vural, Davutoğlu'na şöyle seslendi: “Fiili olarak milli iradeye darbe vuranlara karşı gelin milletimizin tamamının iradesini oluşturan parlamenter sisteme sahip çıkalım, Saraya değil TBMM’ye karşı sorumluluğumuzu hissedelim, çağrımıza Davutoğlu niye evet demedin. Hayır dedin. Saray iradesi değil millet iradesi hakim olsun, Türkiye’nin sorunları var, birlik bütünlüğümüze karşı milli ve üniter devlette, rüşvet yolsuzluğa karşı bağımsız yargıda, siyasi ve idari birliğimize kasteden teröre karşı mücadelede, bürokratik oligarşi yerine milli iradede buluşalım seslenişimize Davutoğlu niye evet demedin, hayır dedin. MHP’nin bu önergelerine hayır diyerek böyle bir irade temelinde bir koalisyon oluşturmasını niye engelledin? Kim dayattı sana? Mecbur musun? Eğer bizler milli ve üniter devlette, terörle mücadelede eğer bizler parlamenter sistemde, eğer bizler bağımsız ve tarafsız bir yargıda rüşvet ve yolsuzluk yapanların hesap vermesinde buluşamıyorsak nerede buluşacağız?”

"28 ŞUBAT'IN MAĞDUR ETTİKLERİ İLE TERÖRİSTLERİ AYNI KEFEYE KOYUYORSUN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Vural, "Bu millet sizi cumhurbaşkanı seçti, şerefli makamlardan biridir; egolarınızdan, kibrinizden kurtulun" çağrısı yaptı. Vural, “Millet size cumhurbaşkanı görevi verdi. Bu görevi hayır için kullanın bozgunculuk için değil, kötülükleri defetmek için kullanın artırmak için değil. Size oy vermeyenler düşmanınız değil. Size oy verenler kaosun cezasını çekiyor. Hepimiz aynı cezayı çekiyoruz. '400 vekil vermedin al sana kaos' diyerek oy verenleri de cezalandırıyorsun. Siyasi ve idari kaosu tetiklemeyin. Çıkın yüreğinizle bunlarla ilgili görevlerinizi yerine getirme konusunda sorumluluğunuzu hissedin. MHP olarak bizim ortaya koyduğumuz ilkeler bir mutabakatın zemini millet ve devlet bekası acısından hayati derecede önemlidir. Bizi millet ve devletin bekası açısından önemli bir zeminde buluşma iradesini ortaya koyun diye seslenişimize hep hayır dediniz.” şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu’nun MHP’nin sıkıyönetim ve Milli Güvenlik Kurulu ile ilgili ifadelerine karşı bazı ifadeler kullandığını anlatan Vural, “Ülkemizde özerklik ilan ediliyor, PKK saldırıyor. Sokağa çıkma yasakları ilan ediliyor ama MGK toplanmıyor. MGK bunları görüşmeyecek de ne görüşecek? Başbakan, Milli Güvenlik Kurulu'nun güvenlik durumunu ele almamızı, istememizi siyasi nezaketsizlik olarak ifade ediyor. MGK’da sen varsın, Cumhurbaşkanı var, sivil irade orada daha fazla. İstihbarat birimleri var, güvenlik güçleri var. Milli Güvenlik Kurulu, Türkiye’nin meselelerini görüşmeyecek de benim fişlenmemi mi gündeme getirecek? Türkiye’de güvenliği ele alın dememizden PKK rahatsız oluyor ama Davutoğlu sen niye rahatsız oluyorsun? Milli Güvenlik Kurulu bunları görüşmeyecekse o zaman lağvet. Kırmızı kitabı MGK’da görüşüyorsun, 'paralel konusunu MGK’da görüştük' diyerek ahkam kesiyorsun, PKK terör örgütünün yaptıklarını, özerklik ilanlarıyla gelinen noktayı niye değerlendirmiyorsun? 'PKK başkaldırısı var, MGK durumu değerlendirsin dememiz' siyasi nezaketsizlik oluyormuş, sana görevini hatırlatıyoruz. Terörle mücadele için, PKK ile mücadele için, özerklik ilanlarını bertaraf etmek için kurumları devletin imkanlarını kullan diyoruz. Şimdi MGK ile ilgili çağrımızı '28 şubat talebidir' diyorsun. 28 Şubat'ın mağdur ettikleri ile teröristleri aynı kefeye koyuyorsun. Zihniyete bakın. PKK yani 28 Şubat'ın mağdur ettikleri terörist mi? PKK’lı mı? 28 Şubat zihniyeti darbeci zihniyet. Gerçekten 28 Şubat mağduruyum diyenler, şimdi mağdur olanları terörist yerine koyuyor, aynı kefeye koyuyor. MGK, PKK ile ilgili kararlar alacak, özerklik hakkında kararlar alacak. PKK’ya karşı alınacak bir karara niye karşı çıkıyorsun? MGK’da çözüm sürecinden bahsediyorsun da çözüm sürecinin kanlı sonuçlarını niye ele almıyorsun? Özerklik boyutlarını niye ele almıyorsun?” şeklinde konuştu.