Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) planladığı seçim takvimine göre, bugün siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri bugün kura çekimi ile belirlenerek ilan edilecek. YSK merkezindeki kura çekimi saat 11.00’dan itibaren gerçekleştirilecek.

Seçim takvimine göre bugünkü diğer program şöyle: “Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanı'nca verilen kararların gereğinin Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce yerine getirilmesinin son günü,

İlçe seçim kurulu başkanlıklarınca verilen kararların gereğinin ilçe seçim kurullarınca yerine getirilmesinin son günü,

Önseçim aday listelerinde il seçim kurullarınca ya da Yüksek Seçim Kurulu'nca itiraz üzerine verilen kararlar ve istifalar sonucu meydana gelen eksilmelerin il seçim kurullarınca tamamlanması (2820/51),

İl seçim kurullarınca, önseçimle belirlenmiş milletvekili adaylarına ait listelerin Yüksek Seçim Kurulu'na gönderilmesi (Belli bir seçim için parti adaylarının Yüksek Seçim Kuruluna bildirilmesinden sonra, önseçim ve adaylarla ilgili itiraz ve şikâyetler dikkate alınmaz. Daha önce yapılmış olan itiraz ve şikâyetler üzerine başlamış olan işlemler durdurulur.)

Yüksek Seçim Kurulu'nca, önseçim milletvekili adaylarına ilişkin listenin tasdikli birer örneğinin ilgili partilerin genel başkanlıklarına teslim edilmesi.”