Büyük Birlik Partililer ve Alperenler gece yarısı liderleri Mustafa Destici’nin evine giderek destek verdi. Destici de sokağa inerek kendisine desteğe gelenlere teşekkür etti.

Evinin önünde toplanan partililere seslenen Destici, “Bugünkü seçim sürecinde de büyük gayretler gösterdiniz. İnanmış birer dava adamı olarak hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadınız. Hep bir ümit içerisinde çalıştınız. Allah hepinizden razı olsun. Ben sizlerden razıyım Allah da sizden razı olsun. Biz siyasi bir parti değil, bir hareketiz. Biz sadece seçimlere girip çıkmak için kurulmuş bir siyasi parti değiliz. Biz davası, misyonu olan bir siyasi hareketiz. Bugüne kadar biz çizgimize uygun politikalar ürettik. Allah’a hamt olsun vicdanen rahatız.” diye konuştu.

Parti teşkilatının seçim sürecinde büyük gayretler göstererek çalıştığını vurgulayan Destici, “Bir yokluk içerisinde müthiş mücadele verdiler. Herkese teşekkür ediyoruz. Hayır ve şer Allah’tandır. Bizim hayır bildiğimiz şer, şer bildiğimizde hayır olabilir. Biz Allah’tan gelen her şeyin biz hayır bilip iman edenlerdeniz. Bugünkü sonucu da böyle değerlendiriyorum. Milletimizin tercihi ve Rabbimin takdiri böyle olmuştur. Onun takdirinin bizim başımızın üzerinde yeri vardır. Biz imanımızı, inancımızı, ümidimizi seçim sonuçlarına göre ayarlamadık. Bugün de ümitsizlik içerisinde değiliz. Şehit liderimizin dediği gibi ‘Yarabbi lütfun da hoş, kahrın da hoş.’ Nasıl nimeti varsa külfeti de olacaktır. Allah’a binlerce şükürler olsun ki sizlerin gibi arkadaşları bizlere vermiş. Yine seçim sürecinde bizi dua ve bilfiil destekleriyle yalnız bırakmayan kardeşlerimizden Rabbim razı olsun diyor ve teşekkür ediyorum. Aynı şekilde partimizin, ocağımızın, hareketimizin tüm mensuplarına bu süreçteki tavırları, özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

‘SEÇİMLER ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN’

2015 Genel Seçimlerini de değerlendiren Destici, şöyle konuştu: “Seçimler milletimizin tercihi. Milletimizin tercihine de saygı duyuyorum. Vesayetlere ve darbelere karşı durduk. Adaletsiz seçim sistemlerine rağmen hep sandıktan çıkan sonuca rıza gösterdik. Milli iradeye kim ipotek koymaya kalkarsa da hep karşısında durduk. Bundan sonra da duracağız. Seçimin ülkemize milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

‘ALDIĞIMIZ KARARLARI HEP İSTİŞARELER İLE ALDIK’

Destici son olarak, “Biz bu güne kadar hep istişareler ile karar verdik. Bundan sonra da partimizin yetkili kurulları, divan üyeleri ve tabanımız ile istişare ederek karar alacağız. Her ne kadar kararlarımız itibarsızlaştırmaya çalışılsa da, bir takım çamurlar atılmaya kalkılsa da bizim üzerimizde bu tutmadı ve tutmayacak. Biz ne içeriden ne dışarıdan Allah(cc) şahittir ki hiçbir kimsenin etkisi altında kalmadık. Biz inandığımız için yaptık. Bize bu karalamayı yapanların, bize çok büyük hakaretler yapıp, iftiralar attılar. Onları da Allah’a havale ediyorum. Bunların nasıl Müslüman olduğunu anlamakta zorluk çekiyorum. Allah büyüktür. Zaman bizim haklılığımızı ortaya koyacaktır.”

Destici'nin konuşmasından sonra partililer ve Alperenler, “Dik Dur İlerle, Alperenler seninle” sloganı attı.