Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) TBMM Başkanvekili adayı Şafak Pavey, arkadaşlarının güveni karşısında onur duyduğunu söyledi. Pavey, “Bu görevi layıkıyla yapmayı ümit ediyorum. Adeta unutulmuş tarafsızlık ve siyasi ahlak ilkelerine sonuna kadar bağlı kalacağım konusunda da arkadaşlarıma söz verdim.” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti grubuyla bugün basına kapalı olarak bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda TBMM başkanvekilliği için 1 üye, TBMM katip üyeliği için 2 üye, TBMM idare amirliği görevi için ise 1 üye seçti. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) TBMM Başkanvekili adayı Şafak Pavey olarak belirlendi. Pavey, toplantı çıkışında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Arkadaşlarının güveni karşısında onur duyduğunu belirten Pavey, “Bu görevi layıkıyla yapmayı ümit ediyorum. Adeta unutulmuş tarafsızlık ve siyasi ahlak ilkelerine sonuna kadar bağlı kalacağım konusunda da arkadaşlarıma söz verdim.” dedi.

CHP İDARİ AMİR ADAYI TUFAN KÖSE

Şafak Pavey’in TBMM Başkanvekilliği için tek aday olduğunu ve adaylığının alkışlarla karşılandığını belirten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Sonuçta bütün üyelerin tam mutabakatıyla seçildi. Diğer adaylarımız için salt çoğunluk arandığı için ilk turda salt çoğunluk bulunamadı. İkinci turda katip üyelik için 8 adayımız, idari amirlik için 4 aday yarıştı. Salt çoğunluk bulunamadığı için ikinci tura geçildi. İkinci turda idari amirlikte aday sayısı 2’ye, katip üyelikteki aday sayısı 8’den 5’e indi. İkinci turda yapılan oylamada Tufan Köse 70 oy alarak idari amiri adayımız olarak belirlendi. Katip üye adaylarımız da 75 oy alan Emre Köprülü ve 62 oy alan Gülizar Biçer Karaca oldu. Katip üyeliklerde 2 gencimiz bir kadın bir erkek, başkanvekilliğinde Şafak hanım ve idari amirliğinde Tufan Köse var. Yaş ortalamasının da 74 doğumlular ve daha altında olmasından fevkalade memnunuz.” şeklinde konuştu.