Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Abdullah Öcalan’ın 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açılım sürecinin nasıl yürütülmesi gerektiğini anlatan ve kendisinin bu konuda kullanılmasını talep eden bir mektup yazdığını' öne sürdü.

İsmail Hakkı Pekin, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kendisine aktardığını iddia ettiği Öcalan’ın, Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘biat’ mektubu yazdığına ilişkin Vatan Partisi Genel Merkezi'nde açıklama yaptı. Pekin, Abdullah Öcalan’ın Recep Tayyip Erdoğan’a 'açılım sürecinin nasıl yürütülmesi gerektiğini anlatan ve kendisinin bu konuda kullanılmasını talep eden bir mektup' yazdığını söyledi.

Öcalan’nın bu mektubu MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a vererek Başbakan’a gönderdiğini savunan Pekin şunları kaydetti: "Öcalan, açılım sürecinin nasıl yürütülmesi gerektiği, kendisine düşen rolü en iyi şekilde yerine getireceği, Başbakan’ın bu konuda çok iyi bir yerde olduğu ve ancak onun döneminde böylesine tarihi bir başarının kazanabileceğini yazdı ve kendisinin bu konuda kullanılmasına talep eden mektubu MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a vererek Başbakan’a gönderdi. Bu mektuptan sonra ‘açılım süreci’ bütün hızıyla devam etti. Tayyip Erdoğan’a, Davutoğlu’na, Fidan’a sesleniyorum. Söz konusu mektubu kamuoyuna gecikmeden açıklayın."

Söz konusu mektubu görmediğini ifade eden Pekin, mektubun içeriği konusunda Hakan Fidan ile görüştüğünü öne sürdü. Pekin, şunları kaydetti: "Hakan Fidan mektupta neler yazdığını anlattı. Açılım konusunda ve bazı konularda Başbakan’ın tereddütleri vardı ve Başbakan’ı ikna etmekte zorlanıyorlardı. Bu mektup daha çok Başbakan’ı o konularda ikna etmek amacıyla yazılmış bir mektup ve Öcalan’ın kendisinin kullanılması gerektiğini belirten bir mektup yazıldığını ve bu mektup sonrasında da açılım sürecinin normal rayına girdiğini söyleyebilirim."