Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı birkaç yıl içerisinde Yüce Divan sandalyesine oturtacaklarını, iddianamesinin de hazır olduğunu iddia etti.

Partisi'nin Trabzon mitingi öncesi Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Perinçek, dün Hakkari Yüksekova’da yaptıkları mitingle ilgili ilginç iddialarda bulundu. Hükümet ve PKK’nın engelleme çabalarına rağmen Yüksekova’da Türk bayrağı ile miting yaptıklarını savunan Perinçek, “Polis bize soruyor, ‘Türk bayrağı açmak için emniyetten izin aldınız mı? Bu Yüksekova olayı, olgusu. Orada Vatan Partisi tek partidir, Türk bayrağı ile mitingi yapan.” dedi.

Hakkari 1. sıra milletvekili adayları Namık Ereli'nin, partisinden istifa edip, HDP’ye katılmasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Perinçek, istifanın 'silah zoru' ile gerçekleştiğini iddia etti. Perinçek, şöyle konuştu: “Mitingimizden yarım saat sonra Hakkari birici sıra adayı Namık Ereli kardeşimiz, internetten öğreniyoruz, istifa etmiş ve HDP’ye geçmiş. Öğreniyoruz silah zoruyla istifa ettiriliyor. Zaten 15-20 gündür ‘PKK’lılar beni tehdit ediyorlar’ diyordu. Şimdi ben buradan şu soruyu milletimize soruyorum, eşkıyayı, silahla tehdit yapan teröristi nasıl Meclis'e sokacaksınız?”

TAYYİP ERDOĞAN’I YÜVE DİVAN SANDALYESİNE OTURTACAĞIZ

Perinçek, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, MİT TIR’larıyla ilgili görüntüleri yayınladığı gerekçesiyle Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında 2 kez müebbet talebiyle suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili' düşüncelerinin sorulması üzerine şunları söyledi: “Tayyip Erdoğan her türlü hukuki çiğnemede kendisi yetkili görüyor. Asıl suçlu Tayyip Erdoğan’ın kendisi. Hangi suç, komşumuza terör ihraç etti, komşumuzu yaktı. Suriye’ye terör ihraç etmek; Türk Ceza Kanunu’ndaki 304 ve 306. maddelerdeki tarif edilen suçu işlemektir. Tayyip Erdoğan, Suriye’ye terör ihraç eti, Türkiye’de eğitti, donattı, hala yapıyor, silahlandırdı ve komşumuz Suriye’yi yaktı. Ve şimdi o Suriye’deki terör Türkiye'ye dönüyor. O nedenle Tayyip Erdoğan, Yüce Divan’da yargılanacak. Söyledi ya Tayyip Erdoğan, ‘ben tek vatana ihanetten yargılanırım’ diye, işte bu vatana ihanet suçu. Komşularımıza terör ihraç etmek vatana ihanet suçudur.”

MİT TIR’larının bu konuda işlenen suçun delilerinden yalnızca bir tanesi olduğunu anlatan Perinçek, şu ifadeleri kullandı: “Zaten bu suçu dünyanın gözü önünde işliyorlar. Kendisi söylemedi mi, ‘Beşşar Esad’ı yakacağız, gideceğiz Emeviye Camisi’nde namaz kılacağız’. Yani Suriye’ye düşmanlık kışkırtan eylemleri başlattı, uyguladı, yaptı. O bakımdan Tayyip Erdoğan’ın suçlarına bir suç daha eklenmiş oldu. Komşularımızla düşmanlık yaratma ve savaşa yol açacak fiillerde bulunma suçunu Tayyip Erdoğan işlemiştir ve bu vatana ihanet suçudur. Aynı Tayyip Erdoğan’ın 'BOP Eşbaşkanı' olması suçu da ele alındığı zaman çok daha ağır bir durum ortaya çıkmaktadır. Suç duyurusunda bulunuyormuş, şuymuş, buymuş. Milletimize buradan açıklıyoruz, Tayyip Erdoğan göreceksiniz çok yakın bir zamanda Yüce Divan sandalyesine oturtulacak, oturtacağız. Onun, Yüce Divan dosyasını da ben yazdım ve kitap halinde çıkarttım. Anayasa Mahkemesi’nin 2008 yılındaki parti kapatma davasındaki karara göre de 'vatana ihanet' suçunu işlemiş durumdadır Tayyip Erdoğan. O nedenle, o istediği kadar böyle ihbarlarda bulunsun. Göreceksiniz birkaç yıl içerisinde Yüce Divan sandalyesine Tayyip Erdoğan’ı oturtacağız. İddianamesini de yazmış bulunuyoruz ve hazırdır.”