Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye’de bugün demokrasiye benzer bir rejim olmadığını, var olan rejimin dış merkezli mafya, tarikat rejimi olduğunu söyledi. CHP ve MHP’nin Türkiye’nin meselelerine çözüm getirmesinin mümkün olmadığını öne süren Perinçek, "CHP ve MHP’nin iki kasetlik canları var, atın başlığı." diye konuştu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kurmaylarıyla birlikte İzmir’de basın toplantısı düzenledi. Geride kalan sıcak para döneminde Türkiye ekonomisinin mafyalaştığını ve mafyaların eline geçtiğini ifade eden Perinçek, "Sanayicilerimiz, tüccarlarımız kenarlara itildi. Ekonomi bir avuç sıcak para komisyoncusu, dolar ve borsa vurguncusunun eline geçti. Soyguncular, talancılar ekonominin tepelerine oturdu. Ekonominin mafyalaşmasının doğal sonucu olarak Meclis’teki partilerin yönetimlerinin de mafyalaştığını görüyoruz. Bugün AKP, CHP, MHP ve HDP’yi mafyalar yönetmektedir. Mafya rejiminin, mafyalaşmış partileridir bunlar. Meclis, ABD’nin avucuna düşmüştür, ABD’den gelen kanunlara el kaldıran bir jimnastik salonuna dönüştürülmüştür." ifadelerini kullandı.

'VATANA KASTEDENLERİN SARAYLARINI YIKACAĞIZ'

AK Parti, CHP, MHP ve HDP’nin rejim partileri olduğunu ve hepsinin bir arada olduğunu ifade eden Perinçek, şöyle konuştu: "Bir masa, bu mafya tarikat rejimi dört ayak üzerinde duruyor. AKP iktidarda, onunla koalisyon hesaplarında olan bir CHP yönetimi, AKP’nin sürekli bastonu olan bir Devlet Bahçeli yönetimi ve AKP’nin bu ülkeyi bölmek için suç ortağı PKK’sı, HDP’si. Bu rejim 4 ayak üzerinde duruyor ama ayaklar tutmuyor. Eğri büğrü, masa devrilmek üzere, sarayları yıkılacak. Vatana kastedenlerin saraylarını yıkacağız, İzmir’den ilan ediyoruz."

CHP ve MHP’nin Türkiye’nin sorunları için bir çözüm getirmelerinin mümkün olmadığını öne süren Perinçek, "CHP ve MHP’nin iki kasetlik canları var, atın başlığı. Bir kaset çıkartıyorlar genel başkan değiştiriyorlar, bir kaset çıkartıyorlar MHP’nin bütün listelerini değiştirtiyorlar. Diğer kasetler de çekmecelerde duruyor. Devlet Bahçeli’yi bağlayan, baskı altına alan denetleyen kasetler, CHP’yi baskı altına alan, denetleyen kasetler. Bu partiler mi Türkiye’yi kurtaracak? İki kasetlik canı olan partiler mi Türkiye’nin sorunlarını çözecek, emekçinin taleplerine cevap verecek? Ne haldeler. Buna hanginiz demokrasi diyebilirsiniz? Bu tablo karşısında şu büyük kitlesel güçleri ortaya çıkaran ve Türkiye’nin ihtiyaçlarını temsil eden Vatan Partisi girmeyecek de bu Meclis’e, bu hainler mi girecek, bölücüler mi girecek, yıkıcılar mı girecek?" dedi.

Perinçek, ABD merkezli rejimin PKK’yı Meclis’e sokmaya çalıştığını da söyledi. Perinçek, iktidar olmaları halinde Türkiye’de hukuk devletini tesis edeceklerini belirtti.