Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul’da adliye binası içinde teröristler tarafından şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz olayından zorba bir yönetim çıkarmak isteyenlerin olduğunu söyledi. Partisinin aday tanıtım toplantısı için Denizli'ye gelen Perinçek, Merkez Spor Salonu'nda partililere hitap etti. Etkinlikte Perinçek'e ‘kınından sıyrılmış kılıç” anonsuyla Yatağan Palası hediye edildi. Perinçek, program öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Perinçek, Çağlayan Adliyesi'nde DHKP-C'li teröristler tarafından şehit edilen savcı Kiraz cinayetini şiddetle kınadıklarını ifade etti. Perinçek, “Önce bu eylemi şiddetle kınıyoruz ve ‘kabul edilemez’ gibi uydurma lafları edenleri de kınıyoruz. Bu eyleme karşı bütün Türkiye yek vücut olmak zorundadır. Çünkü, burada yalnız değerli bir savcımızın varlığı, hayatı değil, Türkiyemize bir kasıt vardır. Türkiye'nin istikrarsızlığa doğru sürüklenmek istendiği görülüyor. Bu istikrarsızlıktan bir zorba yönetim çıkarmak isteyenler var. Buna karşı Vatan Partisi olarak bir Milli Hükümet ile cevap veriyoruz. Türkiye’de halka dayanan güçlü bir devletle çıkacak. Zorba devlet değil, halka dayanan güçlü devlet. Onlar Türkiye'yi bölmek için açılım, çözüm diyerek bir zorba devlet kurma planı içerisindeler. Bunlar Amerika merkezli güçler. Biz Vatan Partisi olarak bütün milli güçleri, halka dayanan güçlü devlet için göreve çağırıyoruz. Bu saldırı kınamayanları ayrıca kınıyoruz.” dedi.

Vatan Partisi'nin barajı olmadığını öne süren Perinçek, “Vatan Partisi barajları aşa aşa geliyor. Silivri barajları aştı. 29 Ekim'de kurulan barikatları aştık, aslanlı yola girdik. Atatürk'ün aslanlı yolunda baraj falan dinlemiyoruz. Baraj yok, barikat yok. Barikatları yıka yıka gidiyoruz.” diye konuştu.

Etkinlikteki konuşmasında da hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında ağır ifadeler kullanan Perinçek, “AKP, PKK ortaklığı tezgahı bir iç savaş tezgahı. Kanlı bir savaş senaryosudur bu. Çünkü eli silahlı bir terör örgütü var. Türkiye’yi bölmeye karar vermiş. Milli hükümeti kuracağız çünkü zamanı gelmiştir. Koşulları oluşmuştur. Bunların iktidarının sonu gelmiştir.” şeklinde konuştu.

‘TAYYİP ERDOĞAN’IN SALTANATINI YIKACAĞIZ’

Ortadoğu’da Tayyip Erdoğanların kaybettiğini öne süren Perinçek, “Mısır’da Tayyip Erdoğan’ın münafık kardeşi Mursi devrildi. Tunus’ta Tayyip Erdoğan’ın münafık kardeşi devrildi. Atatürkçüler geldi. Suriye’de Beşar Esad’ı yıkamadılar. İran’a diş geçiremediler. Münafığın kardeşleri, münafıkların İslam halklarını birbirine kırdıranları, İslam düşmanlarının Ortadoğu’da zemini kalmadı. Yıkıldılar gittiler her tarafta. Şimdi sıra Türkiye’ye geldi. Tayyip Erdoğan’ın saltanatını yıkacağız. Tayyip Erdoğanlarla beraber onun terörist bölücü suç ortaklarını da teslim alacağız.” ifadelerini kullandı.