İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, 'Milli Hükümet İçin Birlik Kurultayı'ndaki konuşmasında, iktidara geldiklerinde yapacakları işleri sıraladı. Perinçek, “Kadınımızı bu karanlık rejimden, cehennem zebanilerinin ayaklarının altından kurtaracağız. Bu Tayyip Erdoğanların karanlık saltanatını yıkacağız. Söz veriyoruz. O saraylar, AKP iktidarının mezarı olacak, yıkacağız o sarayı. Bilimler akademisinin karargahı yapacağız.” dedi.

Ankara Arena’da gerçekleştirilen kurultayda Doğu Perinçek, konuşmasına, Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürüldükten sonra yakılan öğrenci Özgecan Aslan’ı anarak başladı. “Parolamız vatan işaretimiz emek ve namus” vurgusu yapan Perinçek, konuşmasının başından sonuna ‘Söz veriyoruz’ ifadesine dikkat çekti. Perinçek, Cumhuriyet’in bugün direndiğini, Cumhuriyet'in geleceğin belirleyicisi olduğuna işaret ederek, “Devrimle kurduk bu Cumhuriyeti, devrimle kazandık bu vatanı, şimdi yine büyük işlerin eşiğindeyiz.” dedi.

"TÜRKİYE, TECAVÜZCÜLER ÜLKESİ OLAMAZ"

Perinçek, “Cennet, Hazreti Muhammed’in (sav) ‘o medeniyet devrimcisi’nin belirttiği gibi kadınların ayağının altındadır. Kadınımızı bu karanlık rejimden cehennem zebanilerinin ayaklarının altından kurtaracağız. Söz veriyoruz. Türkiyemiz şeyhler, dervişler, müritler, çelebiler, cemaatler ve tecavüzcüler ülkesi olamaz.” diye devam etti.

Salondakilere ayağa kalkma çağrısı yapan Perinçek, “Atatürk Cumhuriyeti'ni yeniden kurmak için büyük devrimci Atatürk’ün önünde yemin ediyoruz. Söz mü? Bu Tayyip Erdoğanların karanlık saltanatını yıkacağız. Söz veriyoruz. Ve bağımsız, başı dik, aydınlanmış, Kürdünü kucaklayan, Türküyle Kürdüyle, Sünnisiyle Alevisiyle milleti vatana birleştiren üreten Türkiye’yi kuracağız, söz veriyoruz.“ şeklinde konuştu.

Perinçek; Soma, Yatağan, Zonguldak, Ermenek maden işçilerine seslenerek, onları o karanlık kuyulardan çıkarıp milletin efendisi yapacaklarının sözünü verdi. Köylüleri milletin efendisi yapacakları, taşeron işçileri taşeronun kölesi olmayacakları sözü de veren Perinçek, esnaf ve sanatkarları da zenginleştireceklerini belirtti. Perinçek, “Sıcak para diktasını yıkacağız, borçlu Türkiye’ye son vereceğiz.“ diyerek, İzmit Körfezi'nin balıklarına, Türkiye’nin börtü böceğine, hayvanına söz verdiklerini ifade etti.

"BANDIRMA VAPURU'NA KENDİMİZİ FEDA EDEREK BİNİYORUZ"

Vatanda birleştiklerine dikkat çeken Perinçek, Bağımsız İzmir Milletvekili Birgün Ayman Güler, Süheyl Batum ve Emine Ülker Tarhan’a çağrıda bulundu. Doğu Perinçek, “Bandırma Vapuru'na kendimizi feda ederek biniyoruz.“ cümlesini dile getirdi. Perinçek, vatan partisinde hukuk uygulanacağını, mafyaların yönettiği parti olmayacaklarını, ahlak namuslu bir parti olacağız. ‘Ordu’ gibi örgütlü bir parti kuruyoruz." diye ifade etti. Düne kadar “borç bulan hükümet olur” anlayışı ile iktidar olunduğuna işaret eden Perinçek, bu formülün çökmekte olduğunu, borç bulanların değil üretim ekonomisi kuranların iktidar olacağını söyledi.

İkinci iktidar olma yolu için Türkiye’yi bölenlerin hükümet olduğunu belirterek, BOP örneğini veren Perinçek, “O saraylar, AKP iktidarının mezarı olacak, yıkacağız o sarayı. Bilimler akademisinin karargahı yapacağız. Çalış arkadaş diyeceğiz bilim adamlarımıza.” dedi. Doğu Perinçek, konuşmasının sonunda, Türkiye’nin emekçilerine vatanda birleşme çağrısı yaparak, “Kürt’te biziz Türk de biziz, hepimiz Türk milletiyiz. Gülümse Türkiye, koş saflara, vatan bayrağı altına.” hitabında bulundu.

KATILIMCILAR ARASINDAKİ ÖNEMLİ İSİMLER

Kurultaya katılanlar arasında siyasetçiler Hasan Kormazcan, Enis Öksüz, Tayfun İçli, Yaşar Okuyan, CHP PM üyesi Aytun Çıray, Milli Savunma eski Bakanı Barlas Doğu, Tansel Çölaşan, Ufuk Söylemez, Mehmet Özdemir, İstanbul eski Valisi Erol Çakır, İzmir Bağımsız Milletvekili Birgül Ayman Güler, Abdullah Öcalan'ı yargılayan Turgut Okyay gibi isimler yer aldı.