Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, partisinin Tekirdağ İl Örgütü tarafından Ergene ilçesinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Burada bir konuşma yapan ve dokunulmazlıkların kaldırılması konusuna değinen Buldan, "Ölümden de cezaevinden de korkmuyoruz" dedi.
Partisince Ergene ilçesi Yeşiltepe Mahallesi’nde yer alan park alanında düzenlenen iftar yemeğine katılan TBMM Grup Başkanvekili Pervin Buldan, yaklaşık 250 kişinin katıldığı iftar yemeğinde partililerine seslendi. Buldan, "Bugün içerisinde bulunduğumuz süreç, çatışmalı bir süreç. Ben barış ve müzakere sürecinde yer alan birisi olarak şunu ifade etmek istiyorum. 3 buçuk yıllık süre içerisinde bu ülkeye hiçbir şekilde cenazelerin gelmemesinden herkes mutluluk duydu, huzur buldu ve bu sürecin devam etmesini istedi. Ancak bu ülkeyi yönetenler bu süreçten rahatsız oldular, bitirdiler. Çatışmalı süreci başlattılar. Sokağa çıkma yasakları ile birlikte katliamlar, baskılar, yakmalar, yıkmalar başladı. İşte bunun için bu sürecin bir anca barış sürecine, kardeşlik sürecine, demokrasi sürecine dönüşmesi ve evrilmesi için bizlerin de halk olarak ve parti olarak üzerine düşen büyük sorumluluklar var. Örgütlü gücümüzü bir araya getirmek, bizlerin şu an da yapması gereken en önemli görevlerden bir tanesidir" diye konuştu.
"Türkiye bu haliyle Avrupa Birliği’ne girecek bir ülke değildir"
Pervin Buldan ayrıca, "Türkiye elbetteki bu haliyle Avrupa Birliği’ne girecek bir ülke değildir. Onun için bu ülkeyi yönetenlerin bugün itibariyle bu süreçten bir an önce vazgeçmesi gerektiğini, bu ülkedeki çatışmalı sürecin bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini, bu ülkede katliamların, şiddetin, güvenlik güçlerinin uygulamış olduğu haksızlık ve hukuksuzlukların bir an önce durması ve bitirilmesi gerektiğini ısrarla ve önemle belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.
"Türkiye’nin gündeminde HDP’li vekillerin dokunulmazlıkları var"
Buldan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu anda Türkiye’nin gündeminde HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıkları meselesinin olduğunu biliyoruz. Dokunulmazlıklarımız kaldırıldı. Bizlerin HDP’li milletvekillerinin iradesi ile sizlerin oyları ile seçilen 59 milletvekilinin dokunulmazlıkları TBMM Genel Kurulu’nda AKP, CHP ve MHP’nin oylarıyla kaldırılmış bulunuyor. Bizler dokunulmazlıkları olan vekiller değiliz. Her gün her yerde gazlara, tazyikli sulara, güvenlik güçlerinin müdahalesine maruz kalan milletvekilleriyiz. Ancak bundan sonra da siz neredeyseniz, biz orada olacağız. Sizin yanınızda, sizin sofranızda, sizin taziyenizde, sizin düğününde olacağız. Bizleri sizlerden ayıramayacaklar. İşte bunun için diyoruz ki ölümden de korkmuyoruz, cezaevinden de korkmuyoruz. Dokunulmazlıklarımız kaldırılmış, ancak bizler siyaset yapmaya sizin yanınızda olmaya her halükarda devam edeceğiz."