CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün gece Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) Başkanı Sergei Stanisev ile Genel Sekreter Yardımcısı Giacomo Filibeck ve siyasi danışman Karen Mets ile görüştü. PES heyeti Kılıçdaroğlu’nu AB’nin Ön Konsey Toplantıları’ndan bir tanesinde bütün başbakanlara hitap etmek üzere Avrupa’ya davet etti.

CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmeye Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik de katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Özçelik, görüşme sonrası yaptığı değerlendirmede PES Başkanı Sergei Stanisev başkanlığındaki heyetin, Sosyalist ve Demokrat partiler adına CHP’ye seçimler öncesi destek vermek amacıyla geldiklerini belirtti.

Genel Başkan Yardımcısı Özçelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Sosyalist ve Demokrat Partiler, sosyal demokrat bir parti olarak CHP’ye gelerek CHP’nin 1 Kasım seçimlerinden başarıyla çıkmasının ve en kötü ihtimalle daha sonra bir koalisyon ortağı olmasının Türkiye’nin geleceği açısından çok büyük önem taşıdığını ve dolayısıyla bizim bu çabalarımızın, çalışmalarımızın hepsinin arkasında olduklarını ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’nin başına geçmesiyle birlikte gerçekten medeniyet yolunda yeni bir ilerlemeye şahit olacaklarını ve bunu da gönülden desteklediklerini bize ifade ettiler. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaoğlu’na buradaki gelişmeler, seçim kampanyasının nasıl gittiği ve bunun yanı sıra seçimden sonra ortaya çıkabilecek tablolar çerçevesinde ne tür alternatifler üzerinde durulabileceği gibi sorular sorarak, başarı dileklerini ilettiler.“

ÖN KONSEY TOPLANTISINA DAVET

PES heyetinin ayrıca, Kılıçdaroğlu’nu AB’nin Ön Konsey Toplantıları’ndan bir tanesinde bütün Başbakanlara hitap etmek üzere Avrupa’ya davet ettiğini dile getiren Özçelik, “Avrupa’da önemli bir kesim olan en büyük ikinci partiler grubu olan Sosyalist ve Demokratların partimize verdiği bu büyük destekten gerçekten çok büyük memnuniyet duyduk. Onlarla birlikte AB serüvenini de çok daha iyi noktalara götürecek olumlu bir görüşme oldu.” dedi.

Avrupa Sosyalistler Partisi Başkanı Sergei Stanisev, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun makam odasına asılı olan Nazım Hikmet'in 'Kartallı Nazım' tablosuna özel ilgi gösterdi. Stanisev, cep telefonuyla tablonun fotoğrafını da çekti.