CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, israfın haram olduğunu herkesin bildiğini ifade ederek, "Her türlü dümeni yapıyorlar, israf var, onlar söylüyor. İsraf haram mı, hepimiz biliyor muyuz, peki bu Ankara'daki beyefendilerden biri israf için kimi gerekçe gösterdi? Papa’yı. Papa’yı niye gösteriyorsun? Sevgili Peygamberimizi niye örnek göstermiyor, nasıl yaşadığını niye anlatmıyor?" diye sordu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Çankırı'da düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. "13 yıldır iktidardalar, 6 milyon 250 bin işsizimiz var, 17 milyon yoksulumuz var, sorarsanız; efendim ben yol yapıyorum. Şu soruyu sorun; yol yapmayan hükümet var mı? Köprü yapıyoruz, köprü yüpmayan hükümet var mı? Her hükümet köprü yapar." diyen Kılıçdaroğlu, hükümetlerin asıl varlık nedeninin yoksulluğu bitirmek, işsizliği bitirmek, refah içinde bir toplum, iktidar olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Onlar iktidarı ceplerini doldurmak için düşünüyorlar. Biz iktidarı halk zenginleşsin diye düşünüyoruz." diye ifade etti.

'İNSANCA YAŞAMAK İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALACAĞIM'

Çocuklar işsiz kaldığında KPSS sınavına girdiklerini, 'acaba iyi bir iş bulabilir miyiz' diyen Kılıçdaroğlu, "O Ankara’da oturan beylerin çocukları ise hiçbir sınava girmeden doğrudan devlet memuru oluyor. Bu gerçeği bile bile hala, biz artık uyandık, biz artık harama ortak olmak istemiyoruz, yalana ortak olmak istemiyoruz diyecek misiniz? Her türlü dümeni yapıyorlar, israf var, israf. Onlar söylüyor, bu kadar israf. Eğer bu israf olmasaydı vergiye bile gerek olmazdı deniyor. İsraf haram mı, hepimiz biliyor muyuz. Peki bu Ankara'daki beyefendilerden biri israf için kimi gerekçe gösterdi? Papa’yı. Müslüman değil miydi? Papa’yı niye gösteriyorsun? Sevgili Peygamberimizi (sas) niye örnek göster miyor? Nasıl yaşadığını niye anlatmıyor? Bunu anlatmamın sebebi şu; bütün mütedeyyin vatandaşlarıma sesleniyorum; gidip sağda solda konuşuyorlar, Kılıçdaroğlu gelirse şunu yasaklayacak, bunu yasaklayacak diye. Hiç kimse endişe etmesin. Kılıçdaroğlu insan dostudur, insanı sever, yüreğinde insan sevgisi vardır. Bu ülkede huzuru, mutluluğu sağlamak için, insanca yaşamak için her türlü tedbiri alacağım.

'SOSYAL YARDIMLARI KESMEYECEĞİZ VE EN AZ İKİ KATINA ÇIKARACAĞIZ'

Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Hanelerde kadınlara diyeceğiz ki git bankada hesabını aç, her ay 720 lira hesabına yatacak, işçi, memur, emekli gibi. Aldığımız terbiyeye göre sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Diyorlar ki Kılıçdaroğlu gelirse sosyal yardımları kesecekmiş, hayır, niye keseyim, açık ve net söylüyorum, sosyal yardımları kesmeyeceğiz ve hepsini en az iki katına çıkaracağız."