MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ağrı'daki saldırıyı hatırlatarak, "PKK yığınak yaparken istihbarat nerdeydi; gökten zembille mi indiler?" diye sordu. Vural, "Kasap et derdinde, koyun can derdinde. Terör örgütüyle mücadele edin, müzakere etmeyin derken; bunlar oy peşindeler." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Doların üçe doğru yol aldığını dile getiren Vural, Türk ekonomisinin savrulduğunu, vatandaşın kaybettiğini ifade etti. "Türk ekonomisi üretmiyor, istihdam oluşturmuyor, kaynak oluşturmuyor." diyen Vural, ekonomi değirmenini sel almış götürdüğünü, değirmenin döndüğünü ama milletin değirmeninin dönmediğini söyledi. TÜSİAD'ın açıklamalarını hatırlatan Vural, "Şunu bunu düşman göstererek gerçekler örtülmek isteniyor. Şunu bunu düşman göstererek bunları kapatamazsınız." ifadelerini kullandı.

21 Mart'ta Dolmabahçe'de güle güle seçim işbirliğini açıklayan AK Parti, PKK ve HDP'nin son dönemde ağız dalaşına girdiğini dile getiren Vural, Ağrı'daki çatışmaya değindi. Yaralanan askerlere acil şifalar dileyen Vural, olay sonrası Başbakan ve İçişleri Bakanından tık olmadığını ama eski bakan Efkan Ala'nın açıklama yaptığını hatırlattı. Ala'ya "Sen kimsin, senin görevin nedir?" diye soran Vural, tarafsız olan İçişleri Bakanının nerede olduğunu sordu.

"Türkiye'yi yöneten bir hükümet yoktur. Maalesef tablo bunu ortaya koymaktadır." diyen Vural, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın açıklamalarını eleştirerek Dolmabahçe'ye ilişkin görüntüleri gösterdi. Vural, "Burada hangi maskeli baloyu oynuyordunuz? Kimin maskesi dökülüyor? Dolmabahçe'de bu mutabakı imzalayacaksın; bu maskeliler işte, bu maskeliler. PKK'yı meşrulaştıran, silahı meşrulaştıran çözüm ortağı bunlar. Dolmabahçe'de bu toplantı yaparken hangi maskeyi taktınız? Birbirinizin maskesini mi taktınız? Çözüm diye diye PKK'yı meşrulaştırdınız." diye konuştu.

"AKP ve HDP'nin derdi oy, başka bir şey yok." diyen Vural, Ağrı'daki saldırının 40 yıldır PKK terör örgütü tarafından milletin birliğine, bütünlüğüne yönelik yapılan saldırılardan biri olduğuna dikkat çekti. Devletin sindirilmek istendiğini vurgulayan Vural, bu oyunun defalarca oynandığını kaydetti.

"PKK yığınak yaparken istihbarat nerdeydi; gökten zembille mi indiler?" diye soran Vural, "Kasap et derdinde, koyun can derdinde. Terör örgütüyle mücadele edin, müzakere etmeyin derken; bunlar oy peşindeler. Haram olsun bu oyun üzerinden alınan oylara, haram olsun. Böyle bir rezalet olmaz. Sandık güvenliği bilmem ne; ülkenin güvenliği gerekiyor, milletin güvenliği gerekiyor; milletin birliği kardeşliği." şeklinde konuştu.

"Beyfendi beyfendi, senin alacağın oy mu kıymetli; milletin güvenliği, huzuru mu önemli?" diye soran Vural, PKK'nın asayiş birimlerine ilişkin görüntüleri göstererek "Neredeydiniz? Yazıklar olsun, kimi kandırıyorsunuz?" ifadelerini kullandı. "Piknik yapıyorlar piknik. Hep böyle aldattılar, yalanla." diyen Vural, örgütün bölgede şehitlik açılışı yaptığına dikkat çekti. Terör örgütü bölgede cirit atarken neden bir tedbir alınmadığını, operasyon yapılmadığını soran Vural, AK Parti ve HDP'nin bu olaydan siyasi rant devşirmek istediğinin altını çizdi.

Papa'nın sözde soykırım açıklamalarına sert tepki gösteren Vural, "Sen nasıl bir din adamısın? Sen benim milletimin soykırım yaptığını nasıl söylersin, hangi vicdan söyletir? Bir de din adamısın. Türk milletinden özür dilemelisin. Soykırım görmek istiyorsan Ruanda'da, Srebrenitsa'da yapılanlara bak. Haddini ve yerini bileceksin. Kin ve nefret söylemlerinin İslamafobi'nin kaynaklarından biri olduğunu ifade etmek istiyorum." dedi.

Sarayın ilk konuğunun Papa olduğunu hatırlatan Vural, Ermeni soykırımı konusunda hükümetin ciddi bir adım atmadığını söyledi. Ankara Tandoğan'ın isminin değiştirilmesiyle ilgili bir soruya Vural, "Bizim arkadaşlarımız çekimser oy kullandı." karşılığını verdi.