TBMM’de bu gece İç Güvenlik Paketi’nin üç maddesi kabul edildi. 11. ve 12. maddelerin ardından polise 48 saate kadar gözaltına alma hakkı tanıyan 13. madde, Genel Kurul’daki oturumda oylanarak kabul edildi. Bonzai ile etkin mücadeleyi kapsayan ve ağır cezalar öngören 11. ve 12. maddelerin aksine, yasa tasarısının 13. maddesi muhalefetin ret oylarına karşın AK Parti’nin ‘evet’ oyları ile yasalaştı. 254 oyun 211’i evet, 43'ü ise ret oldu.

MECLİS'TE GERGİNLİK YAŞANDI

Oylamadan sonra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve MHP’li milletvekilleri, ertesi gün saat 10.30’da partilerinin grup toplantılarının olduğunu anımsatarak oturumun kapatılmasını istedi. Oturumu yöneten Başkanvekili Sadık Yakut’un bir saat ara vererek süreci uzattığını iddia eden Vural’a, MHP’li vekiller destek verdi.

AK Parti sıralarından “Muhalefet ağlamaya başladı” sözlerinin duyulması, Genel Kurul’da tansiyonun bir anda artmasına neden oldu. AK Partili ve MHP’li milletvekilleri bir anda birbirleri üstüne yürümeye çalıştı. Grup yetkilileri milletvekillerin arasına girerek gerilim artmasına mani oldu. Başbakan Davutoğlu’nun yurtdışında olmasından dolayı AK Parti haricinde diğer siyasi partilerin bugün grup toplantıları var. Sadık Yakut ise MHP’nin talebine karşılık “Grup Başkanvekilleri ile anlaşın” diyerek oturuma 10 dakika ara verdi.