Partisi tarafından 7 Haziran seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyen AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, basın mensuplarına yönelik teşekkür toplantısını polis kameralarının takip etmesi üzerine Vali Mustafa Büyük’ün makamına giderek nedenini sordu. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’i makamına çağıran Vali Büyük, izahat istedi. Emniyet Müdürü Zeybek ise olaydan haberi olmadığını belirterek, araştıracağını söyledi. Aradan geçen iki güne rağmen Milletvekili Gürkan’a toplantı takibi emrini kimin verdiği ve kimlerin takip ettiği hakkında bir geri dönüş yapılmadı.

Partisi tarafından aday gösterilmeyen AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, geçtiğimiz gün bir otelde basına teşekkür toplantısı düzenledi. Yerel ve ulusal basından gazetecilerin katıldığı toplantıyı polis kameraları da takip etti. Gazetecilerin toplantıyı polis kameralarının da takip ettiğini söylemesi üzerine durumu öğrenmek için Vali Mustafa Büyük’ün makamına gittiğini söyleyen Milletvekili Gürkan, makama Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in de çağrıldığını vurguladı. Emniyet Müdürü’nün olaydan haberi olmadığını ve araştıracağını söylediğini ifade eden Gürkan, henüz bir gelişme yaşanmadığını dile getirdi.

Karaisalı aday tanıtım toplantısına katılmadığı için partisinden tepkiler olduğu ve seçim otobüsünün de toplantı saatinde otelin önünde şarkılar çalarak toplantıyı sabote etmek istediği şeklindeki iddialara ise Gürkan, "Ben Adana vekiliyim, Karaisalı mitingine katılmadın gibi bir şey olur mu? Adana’da 15 ilçe var, 15 ilçeden herhangi bir ilçenin mitingine katılabilirim, katılamam. Ben zaten tanıtım toplantıları olduğunda yurt dışında görevliydim. Dolayısıyla katılamadım. Ben sadece Karaisalı’nın vekili değilim ki, öyle bir gerekçeyle böyle davranıyorlar gibi bir şey doğru değil. Onlarla ne alakası var, ben sonuçta Adana’nın tamamına hizmet etmiş bir vekilim. Ben yurt dışında olduğum için, öyle bir davet de gelmedi adaylar gelecek katılın diye. Çünkü görevliydim yurt dışında, bunu ilçe başkanı da biliyor, il başkanı da biliyordu. Yani öyle bir kasıtla yapıldığını düşünmüyorum ama başka bir şey var mı yok mu onu bilemiyorum şimdi, yanlış bir şey söylemeyeyim." diye cevap verdi.