Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Kars milletvekili adayı Ayhan Bilgen, Türkiye’de kaos çıkartarak seçimi erteleme ya da karşı tepkiye sebep olarak bir provokasyon zemini oluşturmanın ancak siyaseten kendisini riskte görenlerin işi olabileceğini söyledi.

HDP Kars milletvekili adayı Ayhan Bilgen, daha önceleri 160 kadar parti bürolarına saldırılar yapıldığını, Adana ve Mersin'de doğrudan bombalama eylemi gerçekleştiğini, Bingöl'de bir şoförlerinin infaz edildiğini ve Erzurum'da bir araçlarının içerisindeki kişi ile birlikte yakılmış olmasına rağmen şimdiye kadar hiç kimsenin yakalanamaması, kimsenin cezalandırılmamış olmasının Diyarbakır'daki büyük katliam girişiminin hazırlayıcısı olduğunu belirtti. Türkiye'de kaos çıkartarak seçimi erteleme ya da karşı tepkiye sebep olarak bir provokasyon zemini oluşturmanın ancak siyaseten kendisini riskte görenlerin işi olabileceğine vurgulayarak, "Türkiye her şeye rağmen bu seçimi büyük bir çatışmaya dönüştürmeden gerçekleştirmek zorundadır. Sandıkla gelenler, yine halkın iradesiyle gitmeyi de biliyorsalar gerçek bir demokrasi kültüründen, demokratik ortamdan söz edilebilir." şeklinde konuştu.

'HİZMET BİR TEHDİT ARACI OLARAK KULLANILIYOR'

Kars'ta bugüne kadar özellikle kaymakamlar üzerinden muhtarlar kullanılarak baskılar olduğunu dile getiren milletvekili adayı Bilgen, "Hizmetin bir tehdit aracı olarak kullanılması, seçime bir kaç gün kala yol yapma çalışmalarının başlaması aslında sandık güvenliği açısından ve seçmen iradesi açısından kabul edilemez bir durumdur. Buna rağmen biz Kars halkının herhangi bir gerilime, çatışmaya fırsat vermeden iradesini ortaya koyacağına ve kendi geleceğine, barışına sahip çıkacağına inanıyoruz." sözlerini kaydetti.