Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Koza İpek Holding ve 21 şirketine 'makul şüphe' gerekçesiyle kayyum atanmasını eleştirdi. Çayır, “Buradan hükümete sesleniyorum. Bu yaptığınız hukuksuzluk. Hakimi, savcıyı ve bürokratı bu işe alet ediyorsunuz.” dedi.

Kayyum atamasıyla resmen mülkiyete el koyma durumunun söz konusu olduğunu kaydeden Çayır, “Olağanüstü dönemlerde dahi, Kenan Evren olsun, Cemal Gürsel'in 27 Mayıs'ı olsun, ara rejimler olsun hiç kimse genellikle hürriyeti bağladılar ama kimsenin malına el koymadılar. Ama bu dönem tuhaf bir dönem. Mülkiyete el koyma hadisesi oldu. Türkiye'ye şu an yazık ediliyor. Sırf birilerini susturmak, baskı altına almak ve siyaseten intikama tabi tutmak için ülkenin imajı, geleceği ve umudunu karartıyorlar. Bu ülkede yaşamanın hazzını duyumsamak varken, sabah kalktığımızda ne ile karşılaşacağımızı bilmemek ne kötü. Dolayısıyla ben bu hukuksuzluğun, bu siyasi kararın karşısına herkesin dikilmesini, her düşünceden, her partiden, her kesimden insanın bu zulme karşı ses yükseltmesi gerektiğine inanıyorum.” diye konuştu.

Bu olay karşısında hep birlikte ses yükseltmek gerektiğine dikkat çeken Çayır, “Eğer hep birlikte ses yükseltmezsek, herkes sıra kendisine geldiğinde bağırır ve kimseyi yanında bulamayabilir. Halbuki bu tür durumlarda mazlumun kimliğine bakmaksızın yapılan zulüm karşısında saf tutmak belki de Türkiye'yi daha yaşanılır hale getirecektir. Buradan hükümete sesleniyorum. Bu yaptığınız hukuksuzluk. Hakimi, savcıyı ve bürokratı bu işe alet ediyorsunuz. Yarın bir gün keser döner, sap döner, bir gün gelir hesap döner. Bunun hesabını siyasiler verir ama bürokratlar ne diyecek merak ediyorum. İnşallah akıllarını başlarına alırlar. Bu yürüdükleri yol hukuksuz ve çıkmaz sokaktır.” şeklinde konuştu.