24. Dönem İzmir milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla ilişkiler Başkan Yardımcısı Rifat Sait, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın nikah merasimi üzerine gelen eleştirilere, “Yemek yemeyelim, nikah yapmayalım mı?” diye sordu.
24. Dönem İzmir milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla ilişkiler Başkan Yardımcısı Rifat Sait, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın dün gerçekleşen nikah merasiminin şehit cenazelerinin olduğu gün yapılması üzerine gelen eleştirilere karşılık açıklamada bulundu.
“NE BİR ZİYAFET, NE BİR MÜZİK, NE BİR HALAY”
Nikah merasimine eşi Sevilay Sait ile katıldığını hatırlatan Sait, “Son derece sade bir nikah merasimi oldu. Kur’an-ı Kerim okunması, nikah çiftlerinin tanıtıldığı bir video gösterisi ve normal bir nikah merasiminin ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın duygusal bir konuşması oldu. Ne bir ziyafet, ne bir müzik, ne bir halay. Hepsi bu kadar. Allah aşkına, en ufağından bir bürokrat ya da milletvekilinin bile düğünü olsa yer yerinden yıkılırdı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının kızı evleniyor, kalabalık ama sade bir tören. Bu törenin resimlerini Facebook’ta gören bazı ilginç insanlar, bizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı eleştiri yağmuruna tutmuş. Yarından tezi yok, muhalefet partileri de bu tip eleştirileri yapmaya başlar” ifadelerini kullandı.
“ŞİMDİ TAM DA DÜĞÜN ZAMANI”
Düğün salonlarının aylar önce tutulduğunu kaydeden Sait, şunları söyledi: “Vay efendim neymiş, şehitler varken, düğün eğlence olur muymuş? Şimdi tam da düğün zamanı. Bulunduğunuz yerdeki düğün salonlarının hepsi daha aylarca öncesinden tutulmuştur. Hatta sokaklarda bile düğün oluyor. İnsanlar doğal olarak güzel bir sünneti yerine getiriyor ve evleniyorlar. Tamam müzik ve halay çıkartılabilir veya azaltılabilir ama nikah merasimlerini iptal edemezsiniz. Cumhurbaşkanımızın son mürüvveti kızı Sümeyye Hanımefendinin nikah merasiminde ne bir eğlence ne bir müzik ne de halay vardı. Bu nikahı eleştirenler zalimlik yapar. İnanıyorum ki bir çok kişinin hatta eleştirenlerin bile en az bir ay içinde yakın akrabalarından bir kaçının düğünleri olacak ve de onlar da o düğünlere gidecek. Sayın Cumhurbaşkanımızı kızına nikah merasimi yaptığı ve bizi de oraya gittiğimiz için eleştirenler samimi değil, alçakça bir bel altı siyaseti yapıyorlar.”
“NİKAHA GİTMİYOR, YEMEK YEMİYORLAR MI?”
“Bir yerlerde yemek bile yesek bizi eleştirenler var” diyen Sait, “Allah aşkına, bizi eleştirenler nikah kıymıyor ya da nikaha gitmiyorlar mı? Yemek yemiyorlar mı? Biz şehitlerimiz için üzülüyoruz, kahroluyoruz. Allah hepsine rahmet eylesin, ama bu eleştirileri yapanlar sadece siyaset yapıyor, samimi de değiller” dedi.