AK Parti’nin Rize eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı, başkanlığı döneminde FETÖ’cü yapılanmaya karşı durduğu için Rize’de birçok sorun yaşadığını belirterek, tüm bu yaşadıklarının, İsrail Büyükelçisi ile belediye başkanlığı makamımda yaşadığı polemikten sonra başladığını söyledi.
Bakırcı, son dönemde Rize’deki FETÖ operasyonlarını ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın AK Parti Yönetimi’nde FETÖ’cü olmadığına dair açıklamalarını değerlendirdi.
Bakırcı, başkanlığı döneminde FETÖ’cü yapılanmaya karşı durduğu için Rize’de birçok sorun yaşadığını belirterek, 70’e yakın soruşturma geçirmesi ve ardından adaylığının engellenmesini hatırlattı. Bakırcı “Belediye başkanlığım döneminde hakkımda onlarca dava açıldı. Birçok söylenti çıkartıldı. Tüm bu yaşadıklarım İsrail Büyükelçisi ile belediye başkanlığı makamımda yaşadığımız polemikten sonra başladı. Kısa bir zaman zarfında 70 dolayında soruşturma geçirdim. Yaklaşık 40 soruşturmada mahkemelik olduk. Kendi partim içerisinde de yerime aday olmak isteyen arkadaşlar vardı. Yaşadıklarımızı yaşanan son süreçte şimdi daha iyi anlıyorum" dedi.
"İnandırıcı değil"
Bakırcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın AK Parti Yönetimi’nde FETÖ’cü olmadığı yönündeki açıklamalarını inandırıcı bulmadığını da belirterek, “Hayati Yazıcı geçmişte 17-25 Aralık sonrasında Türkiye’de paralel devlet olduğuna inanmadığını açıklamıştı. Şimdi de AK Parti’nin üst kademelerinde FETÖ’cü olmadığını söylüyor. O gün ve dün yaptığı açıklamalara baktığımızda her iki açıklamanın da birbiri ile uyumlu olduğunu görüyoruz. O söylemine baktığımızda bugün aynı şahsın AK Parti içerisinde üst kademelerde FETÖ’cü yoktur demesinden daha doğal bir şey olamaz. Ona inanmayan buna da inanmayacaktır. Bana garip gelen bu söylemdeki insanların AK Parti’de FETÖ yapılanmasına karşı operasyonu nasıl yürüteceğidir. Çünkü inanmamış olaya. Türkiye’de idare yürütme ve yargı kademelerinin neredeyse yüzde 30’una hakim olmuş, bu örgütün iktidarın üst düzey yönetimine sızmamış olmasına ben inanmam" şeklinde konuştu.
AK Parti başta olmak üzere tüm siyasi partilerin içlerindeki FETÖ’cüleri temizlemesi gerektiğini ifade eden Bakırcı, aksi halde halkın siyaset kurumuna olan güvenini yitireceğine dikkat çekerek, “Siyasi partiler içlerindeki örgüt yapılanmasını çözüp ayıklayamazsa gelecekte insanların siyaset kurumuna olan güveni sarsılır. Şu anda sağ seçmenin AK Parti’ye teveccühünün arttığını görüyoruz. Ama AK Parti kendi içindeki temizliği gerçekleştiremezse bugünün aksine yarın kendi seçmeninin de başka partilere kaymasına neden olur” ifadelerini kullandı.