Rize’de, Halkların Demokrat Partisi (HDP)’den 2. sıra milletvekili adayı olan Selda Karafazlı Kurşun’u akrabaları reddettiğini duyurdu.

Rize’de, 7 Haziran’da yapılacak olan seçimler öncesi HDP, 2. sıra adayı olarak Selda Karafazlı Kurşun’u belirledi. Duruma tepki gösteren kadın milletvekili adayının bazı yakın akrabaları 53 Gazeteciler Derneği’nde toplanarak bir basın açıklaması yaptı. Karafazlı Ailesinden Ali, Lokman, Harun, Birkan, Yüksel, Akif ve Osman Karafazlı, yaptıkları açıklamada HDP'den Rize 2. Sıra Milletvekili olan Selda Karafazlı Kurşun'u ve ailesini akrabalıktan sildiklerini açıkladı.

Akrabalardan Ali Karafazlı, “ Ailemiz üyesi Selda Karafazlı Kurşun, aileye yakışmayacak bir siyasi partiden aday oldu. Herkesin farklı siyasi görüşü vardır. Ailemiz geniş olduğu için bizde de farklı görüşte kişiler var. Biz HDP’yi siyasi parti olarak kabul etmiyoruz. Bize göre terör örgütünün taşeronudur. Ne bizim ailemiz ne de Rize’de başka aileler bu partiyi kabul etmiyor. Sokağa çıktığımızda bize PKK terör örgütü gözüyle bakılmasını istemiyoruz. Siyasi partilere değil terör örgütüne karşıyız. Ailemizden bu partide aday olan kişiyle beraber değiliz. Kesinlikle bizimle bir bağı kalmamıştır.” dedi.
Lokman Karafazlı ise, “Karafazlı soy isimli birinin HDP’den aday olması bizi son derece rahatsız etti. Adaylıktan çekil’ diye uyarılarımızı yaptık. Bundan sonra bizim akrabamız değildir. Tek başınalar. Hiçbir Karafazlı onların yanında değildir." ifadelerini kullandı.

Kadın milletvekili adayı, akrabalarının sergilemiş oldukları tutum karşısında açıklama yapmadı.