Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) şubat ayında boşalan ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) grubuna düşen 1 üyelik için TBMM Genel Kurulu’nda seçim yapıldı. HDP tarafından aday gösterilen iki isimden biri olan Ersin Öngel, geçerli oyların büyük kısmını alarak RTÜK üyeliğine seçildi.

TBMM Genel Kurulu’nda yapılacak oylama için HDP, Ersin Öngel ve Nevruz Uğur olmak üzere iki isim önerdi. Ardından da Genel Kurul’da oylamaya geçildi. Ancak oylamaya geçilmeden önce oylamanın sayım ve dökümü için TBMM Başkanvekili Meral Akşener tarafından ad çekme suretiyle 5 kişilik bir tasnif komisyonu belirlendi. Ancak Akşener’in torbadan çektiği isimlerin büyük kısmı Genel Kurul’da olmayınca ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Akşener’in torbadan seçtiği milletvekilleri Uğur Bayraktutan, Ali Serindağ, Seyit Sertçelik, Nihat Ergün, Ayşe Eser Danışoğlu, Gökhan Günaydın, Mehmet Ali Susam, Lütfü Türkkan, Leyla Zana, Bülent Belen, Aysel Tuğluk, Halil Ürün, Bülent Tezcan, Rıza Türmen, Mehmet Haberal, Sakine Öz Genel Kurul’da olmayınca Akşener tekrar tekrar torbadan isim çekti. Sonunda ise tasnif komisyonu şu beş isimden oluştu: İdris Şahin, Pelin Gündeş Bakır, Murat Göktürk, Mehmet Şandır ve Mehmet Altay.

Ardından oylama yapıldı ve sonuç şöyle açıklandı: “Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda boş bulunan ve Halkların Demokratik Partisi gurubuna düşen 1 (bir) üyelik için yapılan seçime 216 üye katılmış, kullanılan oyların dağılımı aşağıda gösterilmiştir. Kullanılan oy sayısı: 216 Ersin Öngel: 203 Nevruz Uğur: 4 Boş: 1 Geçersiz : 8. Buna göre, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda 10 Şubat 2015 tarihinde boşalan 1 üyeliğe Ersin Öngel seçilmiştir.”