Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, “Analar ağlamayacak’ diye terörle masaya oturan Türk milletinin başına gelen asrın en büyük felaketi olan ruh hastası kişilik, bugünkü manzaranın mimarı olmaktan gururlu mudur?” diye tepki gösterdi.

Olcay Kılavuz gündeme ilişkin yazılı açıklamasında, Türk milletinin son bir aydır büyük acılar içinde güne uyandığını belirterek, elleri kınalanarak ana kuçağından asker ocağına gönderilen koçyiğitlerin al kanlar içerisinde baba ocağına döndüğünü, şehit haberinin gelmediği, anaların ağlamadığı bir güne milletçe hasret kalındığını vurguladı.
Kılavuz, bölücüler bir örümcek gibi her yanı zehirli ağlarıyla örerken, güvenlik güçlerinin hareket alanlarının kısıtlandığını, görevini yerine getirenlere soruşturma açıldığına işaret ederek, şöyle devam etti: “Türk milletinin başına gelen en büyük felaket olan, ruh hastası kişilik ise pişkince siyasi hesaplar yapmaktan, kendi nefsini tatmin etmeye çalışmaktan geri durmuyor. ‘Güzel şeyler olacak’ diyerek memleketi yangın yerine çevirenler yaşanan bu olaylardan dolayı mutlu mudur? ‘Analar ağlamayacak’ diye terörle masaya oturanlar bugünkü manzaranın mimarı olmaktan gururlu mudur?" diye sordu.

"HESAP GÜNÜ GELDİĞİNDE ELBET SORUMLULUK SAHİPLERİ BEDEL ÖDEYECEKTİR"

Bu yaşananların tek tek not edildiğini dile getiren Olcay Kılavuz, “Hesap günü geldiğinde elbet sorumluluk sahipleri bedel ödeyecektir. Yapılan kalleşliklerin faturası muhakkak ama muhakkak sahiplerine ödetilecektir. Bu hassas süreçte birçoğu sahte hesaplar kullanan bazı kişi yahut zümrelerin sosyal medya üzerinden 'ülkücülerin sokağa çıkmasına' dair çağrılar yaptığı görülmektedir. Bu kişiler eğer böyle bir yöntemin sonuç getireceğine inanıyorsa, kimse kendilerini engellememektedir; buyursunlar, ne yapmak istiyorlarsa yapsınlar. Ülkücü hareketin hiç kimsenin aklına ihtiyacı yoktur. Kurumumuz yarım asra ulaşan bir tecrübeye, kendi yöntem ve ilkeleri olan bir hareket tarzına sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olmasından hareketle, düşünce ve eylemlerini yasal yollardan sürdürmeye kararlıdır. Terörle mücadele etmek güvenlik kuvvetlerinin asli vazifesidir. Ülkücüler ancak bu vazifenin yerine getirilemediği bir ortamda üzerine düşen sorumluluğu ifa eder. Teşkilatlarımız bu disiplinle çalışmalarını yürütmektedir. Bu disiplini bozacak tüm çağrı ve yönlendirmeler art niyetlidir. Hiç kimse oturduğu yerden ülkücülere misyon biçme hadsizliğine düşmemelidir.” değerlendirmesinde bulundu.

"HAİNLERİN MASKELERİNİ DÜŞÜRMEYE, ŞEREFSİZLERİN HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın, terörün ve terörün arkasında duran her türlü anlayışın karşısında, terörle mücadele noktasında atılacak her türlü adımın da yanında olduğunu ifade eden Kılavuz sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkü Ocakları, Türk gençliğinin ve Türk milletinin terör karşısında bilinçlenmesi için her türlü faaliyeti yürütmektedir. Türk milliyetçileri canları tende olduğu müddetçe hainlerin maskelerini düşürmeye, şerefsizlerin heveslerini kursaklarında bırakmaya devam edecektir. Vatanımızın ve milletimizin huzur ve güvenliği için can veren yiğitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yüce Türk milletine sabırlar diliyoruz. Cenab-ı Hakk kahraman asker ve polislerimizin yar ve yardımcısı olsun.”