Saadet Partisi(SP) ile Büyük Birlik Partisi (BBP) uzun süren görüşmelerin ardından 7 Haziran milletvekili genel seçimine Saadet Partisi çatısı altında birlikte girme kararı aldı. Gerçekleştirilen işbirliğinin ismi ise ‘Milli İttifak’ olarak duyuruldu.

SP, 85 seçim bölgesinin 55’inde ilk sırada yer alırken, BBP ise 30 seçim bölgesinde ilk sırayı aldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, seçimlere İstanbul 1’inci Bölge 1’inci sıradan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise Ankara 2. Bölge 1’inci sıradan girecek. Her iki partinin kurmayları önümüzdeki günlerde seçim çalışmaları ve propaganda yöntemleri üzerinde mesai yaparak, seçim stratejisini belirleyecek.

Saadet Partisi’nin internet sitesinden yapılan açıklamada ‘Neden millî ittifak!’ sorusu şöyle cevaplandı: "İki kutuplu Meclis’e nefes aldırmak için, Meclis’te milletin hakkıyla temsil edilebilmesi için... Algıların değil hakikatlerin konuşulması için... Çözümsüzlüğe çözüm için... Çalışanın alınteri, emeklinin emeği için… Biriken sorunlara çare için... 'Model ülke' değil, 'lider ülke' olmak için… Ve en önemlisi artık bırakın gözyaşını yanaklarından kan süzülen ümmet için... Yeni bir dünya için…"