Saadet Partisi(SP), hükümete yakın medyada yer alan 'Saadet Partisi’nden istifa ettiler, AK Parti’ye katıldılar' başlıklı haberlerin seçim öncesi başlatılan kirli kampanyanın son örneği olduğunu, asılsız haber için hukuki süreci başlattıklarını duyurdu.

SP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, haklarında kirli bir kampanya yürütüldüğü kaydedildi. İktidara yakın medya tarafından kendileri hakkında çıkan asılsız haberlere ilişkin hukuki süreci başlattıkları duyurulan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Son günlerde, iktidara yakın medya organlarında, Saadet Partisi hakkında kirli bir kampanya yürütülmeye çalışılmaktadır.
'Saadet Partisi’nden istifa ettiler, AK Parti’ye katıldılar' başlıklı haber bu kirli kampanyanın son örneğidir. Söz konusu haberdeki iddiaların tamamı hayal ürünü ve gerçek dışıdır.
Bu tür yalan haberlerdeki amacın, 1 Kasım seçimleri öncesi kamuoyunu manipule etmek ve milletimizi yanıltmaya çalışmak olduğu açıktır. Saadet Partisi tabanı ve aziz milletimiz bu tür asılsız iddialara, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da itibar etmeyecektir. Bu asılsız haberleri yayan ve yayınlayan medya organları ile ilgili partimiz tarafından, hukuki süreç başlatılmış ve suç duyurusunda bulunulmuştur.'' denildi.