Saadet Partisi, 1 Kasım’da milletvekili seçimlerine yönelik seçim beyannamesini açıkladı. Yüzde 10’luk seçim barajının kaldırılacağını bildiren Saadet Partisi, referandum müessesesine daha fazla işlerlik kazandıracak ve önemli yasaları milletin onayına sunacak. Asgari ücretin açlık sınırından fazla olacağını ve asgari ücretten vergi alınmayacağını vadeden Saadet Partisi, kadınlara 25, erkeklere ise 30 yıl çalıştıklarında isterlerse emekli olabilme imkanı getirecek.

Saadet Partisi, Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen program ile milletvekili adaylarını tanıttı, seçim beyannamesini açıkladı. 'Yüreğinin sesini dinle Saadet’i duyacaksın’ sloganı ile seçim çalışmaları yürütülecek. Genel Başkan Mustafa Kamalak’ın katılımı ile gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında, seçim beyannamesi programa katılan davetlilere kitapçık halinde dağıtıldı.

Saadet Partisi’nin seçim beyannamesinde yer alan bazı maddeler şöyle: “Kamu kurumlarının denetimi için kurulan Sayıştay güçlendirilecek, gerekli yasal düzenleme ve uygulamalar vakit kaybetmeden hayata geçirilecektir. Hesap verebilirlik ilkesi kapsamında devletin ve çalışanlarının faaliyetlerini denetleyen denetim kurumları etken hale getirilecektir. Kamu kurumlarının etkin denetimi sonucunda, devletin imkanlarını kötüye kullananlardan mutlaka hesap sorulacaktır.

SEÇİM BARAJI VE REFERANDUM MÜESSESESİ

Yüzde 10 seçim barajını derhal kaldıracağız. Seçim sitemini sosyal adalete ve milletimizin beklentilerine uygun hale getirilecek. Siyasi partilere devlet yardımının, seçime katılan partiler arasında hiçbir ayrım yapılmadan aldığı oy oranına göre adil bir şekilde paylaştırılmasını sağlayacağız. Siyasi partilerin kendi amblemlerini kullanarak seçim işbirliği yapmalarının önünü açacağız. Referandum müessesesi daha fazla işlerlik kazandırılacak, önemli yasalar milletin onayına sunulacak. Güvenlik ve yargı mensupları dışında vatandaşlarımızın ve memurların siyasi partilere üye olmasının önündeki tüm engelleri kaldıracağız.

Halkın haber alma hak ve özgürlüğünün garanti altına alınabilmesinin yanı sıra şeffaf ve hesap verebilen bir yönetimin olabilmesi için radyo, televizyon ve gazeteler başta olmak üzere medyanın objektif ve tarafsız olması, medya sahiplerinin de sadece medya ile ilgili alanlarda faaliyet göstermesi sağlanacak.

HSYK İKİYE AYRILACAK

Avukatlarının delillere ulaşmasının ve delil toplanmasının önündeki engeller kaldırılacaktır. Savcılar ile hakimler yapısal ve kurumsal olarak birbirinden ayrılacak, iddia ve savunma işlevini yerine getiren savcılar ile avukatların konumları denk hale getirilecektir. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Hakimler Yüksek Kurulu ve Savcılar Yüksek Kurulu olmak üzere ikiye ayrılacaktır.

Muhtar derneklerinin bir araya getirilmesi maksadıyla 'Muhtarlar Federasyonu' kurulacaktır. Muhtarların da belediye meclislerinde temsil edilmesi sağlanacaktır.

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücret açlık sınırından fazla olacak ve asgari ücretten vergi alınmayacak.

İlköğretim ve orta öğretimde tam gün eğitim gören öğrencilere öğle yemeği verilmesi ve ücretsiz servis hizmeti sağlanacaktır. Anayasa'ya ve yasalara aykırı olmamak kaydıyla her düzeyde ve alanda eğitim ve öğretim kurumlarının açılması serbest olacaktır.

YÖK kaldırılacak. Üniversitelerarası kurulun yapısı yeniden düzenlenecektir.

EMEKLİLİK

Beşikten mezara kadar herkes sağlık sigortalı olacak. Kadınlar 25, erkekler 30 yıl çalıştıklarında isterlerse emekli olabilecekler.

Talep halinde evlenen çiftlere faizsiz evlenme kredisi verilecektir. Yaşlıları başımızın üzerinde tutacağız. 65 yaş maaşına yüzde 100 zam yapacağız. Emekli maaşları yüzde 50 oranında artırılacaktır."