25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin kayıt işlemlerini tamamladı.

CHP'nin başbakanlık teklifine MHP'nin verdiği cevapla ilgili Tekin, partilerinin seçimden önce Türkiye'nin temel ihtiyaçlarını tespit ettiğini hatırlattı. Parlamento'da tek başına bir iktidarın çıkmadığını kaydeden Tekin, CHP'nin kimseyi ötekileştirmeden, birbirine vurdurmadan, bütün bu olup bitenlerle ilgili, bütün bu yangını söndürebilmek için toplumun kabul görebileceği 14 madde dahil çeşitli teklifleri olduğunu söyledi.
"Adımız hıdır, tekliflerimiz budur." diyen Gürsel Tekin, her siyasi partinin kendi düşüncesi olabileceğini ama CHP'nin olduğu yerde durduğunu ifade etti. Bütün Türkiye'nin kabul görebileceği 14 maddenin CHP'nin vazgeçilmezleri olduğunu belirten Tekin, 'AKP-MHP koalisyon' iddialarıyla ilgili de "Elbette bunlar olabilir, mümkündür. Parlamento'da çeşitli siyasi partiler bir araya gelebilir, bir koalisyon çıkacaktır. Türkiye hükümetsiz kalacak değildir. Daha çok erken. Görevlendirmeler daha olmadı. Başbakan adayı önce hangi siyasi partiye gidecek, nasıl bir süreç başlatacak. Biraz acele etmeyin. Ankara'da tabi ki bizim de duyduğumuz çeşitli görüşmeler, temaslar devam edecektir. Bunlar olabilir." şeklinde konuştu.

Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili ise Tekin, bunun koalisyondan kopuk tutulamayacağını ifade etti. Önümüzdeki süreçte koalisyonun bir parçası olarak devam edeceğini anlatan Tekin, "İzleyeceğiz, göreceğiz. CHP'nin elbette adayları konusunda somutlaştıracak ama sürecin de nasıl işleyeceğin hep beraber göreceğiz." ifadesini kullandı.

Meclis Başkanlığı seçimi sonrası hükümet kurma görevlendirmesinin yapılacak olmasıyla ilgili ise Tekin, Meclis Başkanlığı seçiminin çoğunluk bir partide olmadığı için uzayabileceğine dikkat çekti. Tekin, "Meclis Başkanlığı seçimi uzadıkça herhalde görevlendirme de uzayacak değildir diye düşünüyorum. İkisi birbirinden çok farklı." sözlerini kaydetti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'koltuk tedarikçisi' açıklamasıyla ilgili bir soruya Tekin, polemiklere girmek istemediğini söyledi. Bahçeli'nin muhatabının genel başkanı olduğunu dile getiren Tekin, şöyle devam etti: "Bahçeli de bütün Türkiye'de bilmeli ki sadece genel başkanımız değil CHP'nin fıtratında koltuk sevdası yoktur. Olsaydı 1 Mart tezkeresine evet derdi, koltuk sahibi olurdu. Olsaydı darbeler konusunda tavırsız kalırdı, koltuk sahibi olurdu. Bu cümleler CHP'ye söylenebilecek en son cümlelerdir. CHP ve Genel Başkanı içerde ve dışarda yangının hangi boyutta olduğunu çok iyi bildiği için bu özverilerde bulunuyor. Elbette takdir sayın Bahçeli'nindir ve takdir milletindir."