CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde medyana gelen patlamanın gerçek faillerinin Irak ve Suriye'deki zapt edilemez hırsları nedeniyle ırk ve mezhep düşmanlığı yaparak TIR'larla silah taşıyan ve bölgeyi kan gölüne çevirenler olduğunu belirtti.

Sağlar yaptığı açıklamada, Suruç'ta büyük bir vahşetin yaşandığını ifade etti.
Kobani'yi yeniden imar etmek isteyen gönüllü gençlerin arasında patlayan bombanın onlarca insanın hayatını kaybetmesine, yüze yakın insanın da yaralanmasına neden olduğunu aktaran Sağlar, "Bu vahşeti nefretle kınıyorum. Teröre lanet okuyorum. En kalleş saldırı bombalı teröristin uyguladığıdır. Bu vahşeti düzenleyenler insan olamazlar." dedi.

Olayın gerçek faillerinin aslında belli olduğuna dikkat çeken Sağlar şöyle devam etti:
"Bu olayın gerçek failleri Irak ve Suriye'deki zapt edilemez hırslarıyla, ırk ve mezhep düşmanlığı yaparak TIR'larla silah taşıyan ve bölgeyi kan gölüne çevirenlerdir. Bombayı atanlar bulunamazsa sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan ve bugünkü istifa etmiş hükümet olacaktır. DAİŞ ve arkasındaki güçler, savaşı Türkiye topraklarına taşımak istemektedirler. Buradan AKP hükümeti ile devlet yetkililerini uyarıyoruz: Oynadığınız ateş, bugün ülke sınırlarına girmiş ve yakmaya başlamıştır. Derhal politikanızı gözden geçirip ülke içinde cirit atan bu çetelere karşı önlem alın; aksi takdirde Türkiye acımasız savaşın alanı haline gelecektir."