CHP Mersin milletvekili adayı ve eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, vatandaşının yarısından fazlasının aç ve işsiz olduğu bir ülkede cumhurun başının keyfinin istediği gibi miting yapamayacağını belirtti. Sağlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerindeki 'Cumhurun başı olarak buraya çıkıyorum. Yüzde 52’nin oyunu alarak buraya çıktım' şeklindeki sözlerine "Söylediği sonuç yapaydır. Yapılan hesaplara göre aldığı oy toplam seçmenin yüzde 38’ine tekabül ediyor." şeklinde tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin milletvekili adayı, eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, seçim çalışmaları kapsamında Silifke’nin köylerinde vatandaşlarla buluştu. CHP’nin sosyal devleti yeniden inşa edecek projeler hazırladığını kaydeden Sağlar, aile sigortası, emeklilere ikramiye, asgari ücretten vergi alınmaması, yoksullara konut yardımı yapılması gibi sosyal ve ekonomik projeler hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

Fikri Sağlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimler öncesinde çeşitli illerde mitingler düzenlemesi ve bu mitinglerde siyasi partileri hedef almasını da değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bağıra bağıra yaptıklarını anlattığını ifade eden Sağlar, " 'Meydanlara kimin parasıyla çıkıyorum. Devletin parasıyla çıkıyorum. Bu benim yasal hakkım. Cumhurun başı olarak buraya çıkıyorum. Yüzde 52’nin oyunu alarak buraya çıktım’ diyor. Cumhurun başı Anayasa'ya göre partisiz ve tarafsızdır. Cumhurbaşkanı, milletin vergileriyle toplanan parayı keyfi harcayamaz. Hele cumhurun yarısından fazlası aç ve işsizse, ekonomik kriz kapıya dayanmışsa, yatırımlar durmuşsa israf yapılamaz. Şayet cumhurun başkanı olduğunu iddia ediyorsa keyfinin istediği gibi mitingler yapamaz. Hele hele meydanlarda diğer siyasi partilerin başkanlarına söz söyleyemez. Hakkı da hukuku da yoktur." diye konuştu.

Bu tutumun, toplumun büyük kesiminde Erdoğan’ın ‘zaten az kalan saygınlığını’ giderek yok ettiğini öne süren Sağlar, "Bir kere Recep Tayyip Erdoğan şunu iyi bilmeli. Ağustos seçimlerinde katılım çok düşüktü. Söylediği sonuç yapaydır. Yapılan hesaplara göre aldığı oy, toplam seçmenin yüzde 38’ine tekabül ediyor. Kısaca Recep Tayyip Erdoğan halkın çoğunluğunu temsil etmiyor. Bu gerçeği kabul etmeyen aklın demokrasiyi anlaması beklenemez. Recep Tayyip Erdoğan iyice düşünmeli. Kaderde, 8 Haziran’da o kaçak saraydan indirilip hesap vermek de var." ifadelerini kullandı.