Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, AK Parti ve MHP'nin 7 Haziran’dan sonra uyguladıkları politikalarla ülkeyi kan gölüne çevirdiklerini öne sürdü. İki partinin batıda saldırılar düzenleyerek milliyetçi oyları kendilerine çekmeye çalıştığını iddia eden Sağlar, "Bu çok ama çok tehlikeli bir oyundur. İç çatışma, iç savaşa dönebilir." dedi.

Sağlar yaptığı yazılı açıklamada Recep Tayyip Erdoğan oldukça Türkiye de barışın oluşamayacağını savunarak, “İnsanları bölen, yabancılaştıran, nefret duyguları yaratan ve ölmelerini isteyen kötü bir ruhun varlığında düşmanlaşma da, ölümler de artar. Türkiye dönüşü olmayan bir dönemece giriyor." ifadelerini kullandı. Değişik ırk, dil ve inanç gruplarına karşı bakış değiştiğini aynı yurdu paylaşmak ve ortak kimlik oluşturma çabalarının giderek yok olduğuna dikkat çeken Sağlar şöyle devam etti: "Yurttaşlar, farklılıklarıyla birlikte uzlaşmak yerine ayrışmayı düşünüyorlar. Duygudaşlık yerini düşmanlığa bırakıyor. Şiddet, kin ve kavga teşvik ediliyor. Irka dayalı milliyetçilik körükleniyor. Ölümler, ayrıştıranlara cesaret veriyor. Gerçekten son 30 yılda yaşamadığımız bir süreçle karşı karşıyayız. O kadar hızla yuvarlanıyoruz ki, tehlikenin boyutunu tarif etmek zorlaşıyor. RTE’nin kaprisi ve başkanlık hırsı, MHP’nin 7 Haziran sonrası her şeyi zora sokan ve AKP’ye destek olan tavrı, toplum tarafından biliniyor. Milli iradenin kendilerine verdiği görevi yapmak yerine, ülkeyi çıkarları adına siyasi bunalıma soktuklarını biliyorlar. Bu nedenle seçmenleri tarafından cezalandırılacaklarının farkındalar. Akan kandan, gelen şehit cenazelerinden medet umuyorlar. Sosyal, ekonomik ve de demokratik boyutunu düşünmeden ve sorunlarının çözümünü ortaya koymadan kanın akması ve anaların ağlaması durdurulamaz. RTE oldukça Türkiye de barış oluşamaz."

TÜRKİYE HUKUK DEVLETİYSE ERDOĞAN YARGILANMALI

Sağlar, Erdoğan’ın mutlaka yargılanması gerektiğinin de altını çizerek, “1 Kasım seçimleri sonrası, şayet Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ise, biliniz ki RTE mutlaka yargılanacaktır. Yolsuzlukları, usulsüzlükleri, hırsızlıkları ya da seçime götürmek için anayasayı çiğnemeyi, kazanmak için derin güçleri harekete geçirmeyi, terörü azdırmayı bırakın, 'Sorumsuz biri olarak' sadece örtülü ödenekten para harcaması bile onu mahkûm etmeye yetecektir.” dedi.