Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Fikri Sağlar Koza İpek Holding'e yönelik operasyonun Türkiye'de hukukun yok edildiğinin son somut örneği olduğunu söyledi. Sağlar, bir savcının sadece kuşku nedeniyle bir medya gurubunun genel merkezine polisle saldırı düzenlemesi, kayyum atamasının Türkiye'de kimsenin can ve mal güvenliğinin olmadığının da bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Fikri Sağlar Mersin'de partisi tarafından Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlamasına katıldı.

Medyaya yönelik baskınla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Mersin Milletvekili, Koza İpek Grubu olayında yaşananların Türkiye'de hukukun yok edildiğinin son somut örneği olduğunu söyledi. Bir savcının sadece kuşku nedeniyle bir medya gurubunun genel merkezine polisle saldırı düzenlemesi, kayyum atamasının Türkiye'de kimsenin can ve mal güvenliğinin olmadığının da bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Fikri Sağlar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben 10 yılı aşkındır Türkiye'de mal güvenliği can güvenliği yoktur diye yineliyorum. Nitekim bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu, 'Türkiye'de fiili olarak yönetimi değiştirdim' dediği Türkiye hukukun yok edildiği ve bir dikta rejiminin oluştuğu, kanun devleti haline dönüştürüldüğü, asıl önemlisi basına yani toplumun özgür haber alma hakkının yok edildiği ve böylelikle dünya ulusları içinden dışlandığı, rejiminin değiştiği bir ülke haline geldi."

Türkiye'yi bu hale getirenin Recep Tayyip Erdoğan ve şürekası olduğunu ifade eden Sağlar, "1 Kasım bizim için son kurtuluş noktasıdır. Sandıkta Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'yi gömerse Türkiye halkı yeniden demokrasiye, yeniden laik demokrat bir rejime ulaşacaktır. Bunun için gördüğünüz gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bile coşkuyla kutlamamızı engelleyen bir zihniyetin ülke için ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Dün yapılanların bundan sonrada sürekli yapılacağını düşünerek ona göre oylarımızı kullanmalıyız." ifadelerini kullandı.

"OPERASYON DİĞER MEDYA VE İŞ ADAMLARINA DA GELECEK"

Operasyonun ileriki günlerde diğer medya grupları ve işadamlarına da yapılacağını anlatan CHP Milletvekili, sözlerini şöyle sürdürdü: "Görülen o ki Recep Tayyip Erdoğan'ın aleyhine yayın yapacak diğer medya guruplarına da aynı şeylerin yapılacağı, hazırlıkların yapıldığı, sade medya gruplarına değil, iş
adamlarının mal varlıklarına el konulacağı doğrultusunda ciddi bir çalışma yapıldığını görüyoruz. Bu nedenle ekonominin çökeceği, özgürlüklerin yok edileceği, demokrasinin askıya alınacağı, meclisin kapatılacağı bir anlayışı sergilemeye çalışan Recep Tayyip Erdoğan'ı 1 Kasım'da mutlaka ama mutlaka sandığa gömmeliyiz."

CHP'DEN ALTERNATİF CUMHURİYET KUTLAMASI

Mersin'de resmi törenin sona ermesinin ardından CHP ve bazı sivil toplum örgütleri tarafından alternatif Cumhuriyet kutlaması gerçekleştirildi. CHP'liler ellerindeki çelenklerle il binasından
Cumhuriyet alanına kadar yürüdü. Milletvekilleri ile adaylarında katıldığı alternatif törende İl Başkanı Abdullah Özyiğit ve sivil toplum örgütü temsilcileri Atatürk anıtına çelenk koydu.