CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na Ankara Numune Eğitim Hastanesi’nde çalışmayan hasta asansörlerini sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na Sağlık Bakanı Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle önerge veren CHP’li Gök, “Ankara Numune Eğitim Hastanesi yoğun bakım ünitesinin yer aldığı C Blokta iki asansörden birinin çalışmadığı, diğer asansörle sedye ile yoğun bakıma götürülen hastalar, hasta yakınları, hasta bakıcılar, gerektiğinde doktor ve hemşireler taşınırken aynı zamanda yemek, tıbbi atık ve çöp taşındığından bahisle şikâyetler yoğunlaşmış bulunmaktadır.” hatırlatmasında bulundu.

Gök bu bağlamda; Bakan Müezzinoğlu’na şunları sordu:
“Yoğun bakıma götürülen hastaların çöp, yemek ve tıbbi atıklarla aynı asansörde taşınması enfeksiyon riskini arttırıcı olduğundan bu konuda derhal önlem alınması için bir talimat verecek misiniz?
Sedyedeki hastaların, doktor ve hemşirelerin uzun süre asansör beklemelerini önleyecek hangi tedbirlerin alınmasını düşünüyorsunuz?
Hasta yakınları da çöp ya da yemek taşıyan görevlilerle aynı asansörü kullanırken enfeksiyon riski çok yönlü olarak ağırlaşmakta olduğundan ikinci asansörün hangi nedenle çalışmadığı konusunda kamuoyunu bilgilendirmeyi düşünüyor musunuz?
Çalışmayan asansör arızalı mıdır? Arızalıysa arızası nedir, ne zaman giderilecektir?
Bu konuları ivedilikle soruşturacak mısınız?”