CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanlığı'nın Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü’yle ilgili iddiaları TBMM gündemine taşıdı.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi sunan CHP’li Tanrıkulu, “Sağlık Bakanlığı, Bilkent’teki ormanlık alana sağlık kampüsü yapmak için 2007’de Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na müracaat etmiştir. Bakanlığın, Sağlık Bakanlığı’na gönderdiği yazıda, ‘Orman parçasının istenilen amaca uygun olarak kullanılmasında kamu yararı bulunduğu görüşüne varılmıştır. Bu nedenle belirtilen orman alanı üzerinde sosyal tesis, kreş, lokal ve benzeri yapılmaması kaydıyla Sağlık Bakanlığı lehine 49 yıl süreyle bedelsiz verilmesine izin verildi’ ancak projede otel, kongre merkezi gibi kara dönük ticari yapıların yer aldığı ortaya çıkmıştır. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı, hastane yapılması için ‘kreş dahi yapma’ denilerek verilen orman arazisine ‘otel’ de yapılacağını kaydetmiştir. Sağlık Bakanlığı’nın kendi teşkilatını da bölgeye taşımayı planladığını söyleyen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı, ‘Bakanlık burada 30 yıl şirketlere kira ödeyecek.’ ifadesini kullanmıştır.” bilgisine işaret etti.

KÂRA DÖNÜK TİCARİ YAPILAR İDDİASI

Tanrıkulu bu bağlamda Bakan Müezzinoğlu’na şu soruları yöneltti:
Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nde otel, kongre merkezi gibi kara dönük ticari yapıların yer aldığı iddiası doğru mudur?
İddia doğru ise, Bilkent Entegre Sağlık Kampüsünde yapılması planlanan ticari yapılar nelerdir?
Bilkent Entegre Sağlık Kampüsünde yapılması planlanan ticari yapıların aylık ne kadar geliri olacağı tahmin edilmektedir?
Bilkent’teki ormanlık alanın üzerinde sosyal tesis, kreş, lokal ve benzeri yapılmaması kaydıyla Sağlık Bakanlığı lehine 49 yıl süreyle bedelsiz verilmesine izin verildiği iddiası doğru mudur?
İddia doğru ise, projede neden ticari yapılar bulunmaktadır?
Sağlık Bakanlığı’nın kendi teşkilatını da Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü taşımayı planladığı iddiası doğru mudur?
İddia doğru ise, Sağlık Bakanlığı’nın kendi teşkilatını da Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü taşımayı planlamasının gerekçesi nedir?
Sağlık Bakanlığı’nın kendi teşkilatını da Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü taşıması durumunda kaç yıl boyunca ne kadar kira ödeyecektir?