CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Koza İpek Holding’e bağlı 21 şirket ile birlikte Bugün TV ve Bugün gazetesi, Kanaltürk TV ve radyo ile Millet gazetesine el konulması ve CHP’nin genel merkezine silahlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Şahbaz, "Bu hukuksuzluk ve saldırılar, ülkemizde artık hiç kimsenin mal ve can emniyetinin olmadığını göstermektedir." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, parti binasında yaptığı basın açıklamasına, "CHP Genel Merkezi’ne silahlı saldırı gerçekleştirildiğini dehşetle öğrenmiş bulunuyoruz." diyerek başladı. Şahbaz, “Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve faillerin ve azmettiricilerin derhal bulunarak cezalandırılmasını istiyoruz. Hiçbir saldırı ülkenin teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve kadrolarını durduramaz. İstanbul Sarıyer’de ev araması bahanesiyle girilen evin kızı 25 yaşındaki Dilek Doğan’ın polis kurşunuyla hayatını kaybettiğini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Faillerinin bir an önce kanun önüne çıkarılarak cezalandırılmalarını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhalefeti susturmak adına önce muhalif kanalların sesinin kısılmaya çalışıldığını belirten İl Başkanı Şahbaz, şöyle devam etti: “Koza İpek Holding’e bağlı 21 şirket ile birlikte Bugün TV ve Gazetesi, Kanaltürk Radyo ve TV’si ile Millet Gazetesi’ne el konulmuştur. Makul şüphe bahanesi ile bu kanallara ve malvarlığına kayyum adı altında AKP teşkilatlarında ve yandaş medyada görev yapan kişiler atanmıştır. Muhalefeti susturmak adına önce muhalif kanallar Digitürk, Tivibu gibi platformlardan çıkartılmış, en sonunda da hiçbir somut gerekçe olmadan el konulmuştur. Bu uygulamayı muhalefeti susturmak adına bir saldırı olarak görüyoruz."

"1 KASIM'DA HALKIMIZ DİKTATÖRLÜĞE HAYIR DİYECEKTİR"

Tüm bu saldırıları, AK Parti iktidarının oluşturduğu hukuksuzluk ortamından güç alarak yaptığını kaydeden Başkan Şahbaz, “Bu hukuksuzluk ve saldırılar ülkemizde artık hiç kimsenin mal ve can emniyetinin olmadığını göstermektedir. İktidarın yandaşı, maşası olan, sırtını iktidara dayadığını düşünerek hukuku yok sayan saldırgan kadrolara şu atasözünü hatırlatmak isterim: Karıncalar mı balıkları yer, balıklar mı karıncaları, buna suyun akışı karar verir. 7 Haziran’da halkımız AKP iktidarına ve kadrolarına suyun akışının değiştiğini, AKP’nin tek başına baskıcı iktidarını kaybettiğini ve saldırıların faillerinin cezalarını çekeceğini göstermiştir. AKP kadrolarına bu uyarıyı dikkate almalarını öneriyoruz. 1 Kasım seçimlerinde halkımız bir defa daha artık ülkede diktatörlük değil demokrasi, hak ve hukuk istediğini haykıracak ve yapılan tüm bu saldırılara dur diyecektir.” şeklinde konuştu.