Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri devam etti. Genel kurulda yaklaşık 11 saatlik çalışma sonucu paketin 57, 58, 59, 60, 61 ve 62. maddeleri kabul edildi. Kabul edilen maddelerde Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndaki düzenlemeler de yer aldı. Paketin kabul edilen 62. maddesine göre İçişleri Bakanı, tüm Sahil Güvenlik Komutanlığı personelini görevden uzaklaştırmaya yetkili olacak. Maddeye göre askerî nitelikte olmayan görevleri sebebiyle işledikleri iddia edilen bir suçtan dolayı görevi başında kalmasında sakınca görülen Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, İçişleri Bakanı tarafından görevinden uzaklaştırılabilecek.

Paketin 60. Maddesinde yapılan düzenleme ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli sahil güvenlik mensubu subay, astsubay, sivil personel, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ile erbaş ve erlerin hizmet gerekleri veya sağlık yahut diğer nedenlerle görev ve hizmet yerlerinin değiştirilmesi ile geçici görevlendirmeleri de İçişleri Bakanı ve Valilerce yapılabilecek. 60. madde yapılan oylamayla kabul edildi.

VALİ, SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLARI HAKKINDA HER YIL SONUNDA DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAYACAK

Genel kurulda 61. Maddenin görüşülmesine geçildi. Madde kapsamında Sahil güvenlik bölge komutanları hakkında mülki görevleri açısından konuşlu bulundukları yerin valisi tarafından her yıl sonunda askerî görevleri haricindeki diğer görevleri ile ilgili olarak değerlendirme raporu düzenlenecek. Değerlendirme raporları personelin terfi, ödüllendirme, atama ve yer değiştirmesinde dikkate alınacak. Değerlendirme raporlarının içeriği ve düzenlenme esasları, Millî Savunma Bakanlığının görüşü alınarak İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikle düzenlenecek. 61. madde yapılan oylama sonucu kabul edildi.

Genel kurulda 62. Maddenin görüşmelerine geçildi. Düzenleme ile İçişleri Bakanı tüm Sahil Güvenlik Komutanlığı personelini görevden uzaklaştırmaya yetkili olacak. Maddeye göre askerî nitelikte olmayan görevleri sebebiyle işledikleri iddia edilen bir suçtan dolayı görevi başında kalmasında sakınca görülen Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, İçişleri Bakanı tarafından görevinden uzaklaştırılabilecek. Gerektiğinde Sahil Güvenlik Komutanı da bu konuda teklifte bulunabilecek. Görevden uzaklaştırılan personel hakkında en geç on gün içinde ön inceleme veya soruşturmaya başlanacak. Sivil memurların görevden uzaklaştırılmaları 657 sayılı Kanun hükümlerine tabi olacak. Madde yapılan oylamanın ardından kabul edildi.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, paketin 62. Maddesinin kabul edilmesinin ardından birleşime ara verdi. Akşener, aranın ardından komisyon ve hükümetin yerini almaması üzerine, birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.