AK Parti Samsun İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor salonunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın katılımıyla yapılıyor.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede konuşan Mehmet Ali Şahin, "Yunanistan’daki seçimlerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çıktı ve ‘biz de seçimleri kazanan parti gibi sosyal düşünceye sahibiz ’ diye bir takım sözler sarf etti. Herhâlde CHP olsa olsa Yunanistan’daki Pasok Partisi’ne benzer, onun muadilidir. Ancak bir şey var; Yunanistan’ın son yıllarda yaşadığı ekonomik sorunları Türkiye 2000’li yıllarda yaşadı ve bu işleri çözmek üzere Ak Parti’yi yani bizleri görevlendirdi. Dolayısıyla şu an Türkiye’de böyle bir tablo böyle kurtarılacak bir tablo yok. Bunlar kendi kendine gelin güvey olmaya çalışıyorlar." dedi.

Haziran ayında yapılacak seçimlerin çok önemli olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, "Yürürlükte bulunan mevcut Anayasa bu ülkeyi ve bu milleti ‘devletin ülkesi ve devletin milleti’ olarak kabul eden bir Anayasa’dır. Yani, ‘Türkiye devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür’ der. Yani bu şu demektir; ‘bu ülke ve millet devlete aittir’ biz bunu kabul etmiyoruz ‘bu devlet de ülke de bu millete aittir’ bunu yeni Anayasa’da böyle değiştireceğiz, böyle değiştirilmesi gerekir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet de egemenlik hakkını yetkili organlar eliyle kullanır. Kim o yetkili organlar, bir tanesi Meclis, diğerleri Anayasa Mahkemesi, YÖK, Yargıtay ve Anayasa’daki yazılı diğer kurumlar, hatta kamu niteliğindeki meslek örgütler. Bunlar millet adına egemenlik yetkisi kullanan kurumlar bu doğru değil. O halde yeni Anayasa’da bizim ‘millet seçilmiş organlar eliyle kullanır egemenlik hakkını’ diye yazmamız lazım. Muhalefet partileri önceden olduğu gibi seçimlerden sonra da bize bu değişikliği yaptırmayacaklarına inanıyorum. Bu sebeple ey halkım ey Samsunlular, bizi Meclis'e öyle güçlü gönderin ki bizi diğer partilere muhtaç etmeyin, değişiklikleri tek başına yapacak şekilde bizi gönderin." diye konuştu.

Bakan Akif Çağatay Kılıç ise "Ana muhalefet partisi liderine bir resim vermişler, Cumhurbaşkanımızın Afrika gezisinde çekildiğini söyledikleri bir resim. Daha sonra bunun photosohop olduğunu söylüyorlar. Daha ne diyelim. Birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece biz yolumuza devam edeceğiz. Başbakanımız meşale şehre selamlarını iletti. Meşale şehir olarak adlandırdığı bu istiklal şehrinden Başbakanımıza biz de bir selam gönderelim." dedi. Kongreye AK Parti Samsun Milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.