CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Şimdi Ankara’da ki terör saldırısı sonrasında anket yaptık ve kamuoyunun nabzını tutuyoruz oylarımızda bir yükseliş trendi var.” ifadesini TBMM gündemine taşıdı.

Eren Erdem, Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde Başbakan Davutoğlu’nun katıldığı bir televizyon programında, “Şimdi, anketler geliyor… Öncesinde, beyanname sonrasında anket yaptık. Şimdi Ankara’da ki terör saldırısı sonrasında anket yaptık ve kamuoyunun nabzını tutuyoruz oylarımızda bir yükseliş trendi var.” söylediği sözlerini hatırlattı.


'CANLI BOMBALARIN TUTUKLANMAMASININ GEREKÇESİ PATLAMANIN YARATACAĞI OY ARTIŞI MIDIR?'

CHP milletvekili, bu çerçeveden hareketle Başbakan Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:

“Türkiye tarihinde yaşanan en büyük katliamdan sonra anket şirketlerine oy oranlarını araştırmaya yönelik talimat vermeniz siyasi etik açısından doğru mudur?
Geçtiğimiz günlerde açıkladığımız belgelerde yer alan Emniyet ve MİT’in Ankara Katliamı’nın faillerini takip ettiği halde bilerek olayı önlememesinin gerekçesi oy beklentisi midir?
Eylem yapmadan canlı bombaların tutuklanmamasının gerekçesi patlamanın yaratacağı oy artışı mıdır?
Bahsi geçen ifadeleriniz 'IŞİD ile aramızda 360 derece fark var' söyleminizi doğrulamakta mıdır?
Geçici hükûmetinizdeki bakanın Ankara Katliamı sonrası ekranlarda gülerek tepki vermesinin nedeni oy artışı mıdır?
Anket sonuçlarına göre farklı şehirlerde de canlı bomba eylemlerine yönelik istihbarat ve uyarılar görmezden gelinip yok sayılacak mıdır?
Anket sonuçlarına göre daha kaç bomba patlayacaktır?”