Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Şanlıurfa'da son aylarda artan intihar vakalarını sordu.

Davutoğlu'nun yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi veren Tanrıkulu, bu bağlamda şu soruları yöneltti: "Şanlıurfa’da son aylarda artan intihar vakalarının ciddi boyutlara ulaştığı doğru mudur? Doğru ise sebepleri nelerdir?

Konu ile ilgili inceleme başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

Şanlıurfa’da 2010-2015 yılları arasında kaç vatandaşımız intihar ederek yaşamını yitirmiştir? Son dönemlerde Şanlıurfa’da artan intihar vakalarının sebepleri nelerdir?

2002- 2015 yılları arasında 23 Ekim tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre yaşanan intihar vakası sayısı kaçtır? İntihar sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı nedir?

Şanlıurfa’da ve Türkiye genelinde son dönemlerde artan intihar vakalarını önlemek için etkili ve sürekli tedbirler alınacak mıdır?

Şanlıurfa ve Türkiye genelinde son dönemlerde artan intihar vakalarında işsizlik ve ekonomik sıkıntıların etkisi yüzde kaçtır?

Türkiye’de işsizlere ve özellikle gençlere yönelik psikolojik destek çalışması yapılmakta mıdır? Yapılmaktaysa, hangi illerde ve kaç işsiz vatandaşımıza ve gencimize psikolojik destek sağlanmıştır?

Dünya sıralamasında, Türkiye, intihar vakalarında kaçıncı sıradadır?"