Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Şanlıurfa’da toplandı. Kabinenin gündeminde ise terörle mücadele ve Suriyeli mülteciler konularının ana gündem maddesi bulunuyor.
Bakanlar Kurulu, 13 yıl aradan sonra ilk kez Ankara dışında toplandı. Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde, 4 Eylül 2003’te, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü dolayısıyla Sivas’ta toplanmıştı. Ahmet Davutoğlu başkanlığnda ilk kez başkentin dışında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı saat 14.30’de başladı. Yaklaşık 3 saat sürmesi beklenen toplantının ana gündem maddesinin terörle mücadele olduğu bildirildi. İç savaşın sürdüğü Suriye’nin Aynel-Arap(Kobani), Telabyad, Rasulayn gibi kentlerinin komşu ilçeleri bulunan Şanlıurfa’daki tarihi toplantıda, PKK, DAEŞ, DHKP-C gibi terör örgütleri ile mücadelenin yanı sıra Suriyeli mülteciler konusu da görüşüleceği bildirildi.
Öte yandan, Bakanlar Kurulu toplantısı için kente gelen çok sayıda gazeteci de toplantının yapıldığı GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün (TAEM) bahçesinde kurulan çadırda, hazırladıkları haberlerini merkezlerine aktardı.