CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, toplumu yok oluşa götüren uyuşturucu konusunda AK Parti iktidarının gereken duyarlılığı göstermemesine tepki gösterdi. Bağımlıların tedavisine yönelik merkezlerin yetersizliğine dikkati çeken Sapan, "Kısa sürede Ankara’da binlerce odalık kaçak saray dikenler, Antalya’da 100 yataklı hastaneyi nedense yapamadılar." dedi.

Uyuşturucu ve madde bağımlılığı illetinin her geçen gün tüm ülkeyi sardığını, tüm toplum kesimlerinin artık tehdit altında olduğunu belirten Yıldıray Sapan, yazılı değerlendirmesinde şunları ifade etti: "Çocuklarını bu illete kaptıranların çaresizliği yürekleri burkuyor. Herkes uyuşturucu ve madde bağımlılığı tedavi merkezi arıyor. Ama Türkiye’de birkaç yer dışında kapsamlı bir tedavi merkezi yok. Onlarda da yeterli donanım, yatak kapasitesi, uzman doktor ve personel sıkıntısı var. Bu yüzden madde bağımlılığından kurtulmak isteyenler tedavi olamıyor. Bırakın yataklı tedavi olmayı, muayene olabilmek bile giderek zorlaşıyor."

'100 YATAKLI HASTANE NEREDE?'

Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, uyuşturucu ve madde bağımlılığının kıskacına düşen illerin başında Antalya’nın geldiğini, bağımlılık yaşının 10’un altına indiğini ifade etti. Uyuşturucunun Serik gibi belli duyarlılıkları yüksek ilçeyi bile tehdit ettiğini bildiren Sapan, bu ilçede tehlikenin boyutlarının vahim düzeye ulaştığını söyledi. Bu nedenle Antalya’da kapsamlı bir tedavi merkezinin kurulmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Sapan, şunları ifade etti: "Akdeniz Üniversitesi’ndeki 20 yataklı Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ihtiyacı karşılamaktan çok uzak olduğu ortada. Antalya’dan Manisa Ruh Sağlığı Hastanesi’ne sevk yapmak çözüm olamıyor. Çünkü Manisa’daki hastanenin kapasitesi, sadece Antalya’dan yapılan sevkleri bile karşılayacak durumda değil. Bu yüzden 2012 yılında Antalya’da 100 yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi inşa edilmesi için çalışma başlatıldı. Bunun için dönemin valisi Ahmet Altıparmak tarafından yardım kampanyası düzenlendi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçen yıl Antalya’da bu projenin öneminden bahsetti. Aradan 3 yıl geçti, bu süre içinde Antalya’da 3 vali değişti ama adı geçen tesis açılamadı. Üstelik bugün ne zaman açılacağını da bilemiyoruz. 3 yıl içinde milyarlarca liralık harcama yaparak Ankara’da bin odalı kaçak saray yapan AKP iktidarı, Antalya’ya birkaç yüz bin liralık hastane yapamadı. Bu durum bile AKP’nin önceliğinin ne olduğunu gösteriyor.'

'AKP GECİKMENİN HESABINI VERMELİ'

Antalya Milletvekili Sapan, uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelede yeri son derece önemli olan sağlık tesisinin bir an önce hizmete sokulması için yetkilileri duyarlı olmaya davet etti. 100 yataklı hastane konusunda kamuoyunun AKP iktidarını sıkıştırmasını öneren Sapan, ''Aksi halde AKP’nin Antalya’ya hizmet etme diye bir derdi yok. Antalya’nın ülkeye yaptığı ekonomik katkının ancak yedide biri kadar yatırım alması durumu gösteriyor. Yıllardır hızlı tren türü vaatlerle Antalyalıları oyalıyorlar. Eğer Antalyalı tepkisini göstermezse bu durum böyle devam edecek. Bu yüzden başta basın olmak üzere herkes AKP yöneticilerine, ‘Bağımlılara hizmet verecek hastane ne oldu?’ diye sormalı. Küçük bir bütçe ile yapılacak bu tesisinin gecikmesi konusunda onları sıkıştırmalı.'' görüşünü belirtti.