Cumhurbaşkanlığı Sarayı için Hollanda’dan 60 TIR dolusu ağaç ve çiçek getirildiği iddiası, TBMM gündemine taşındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, "Hollanda’dan 60 TIR dolusu ağaç ve çiçek getirildiği, bir TIR’ın maliyetinin 23 bin Euro olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise 23 bin Euro ile asgari ücretle çalışan kaç işçinin maaşı ödenir? 23 bin Euro ile kaç taşeron işçisi istihdam edilir?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, “Maliyeti konusunda kamuoyu tarafından tepki ile karşılanan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bahçe süslemelerinde kullanılmak üzere Hollanda’dan 60 TIR dolusu ağaç ve çiçek getirildiği, bir TIR’ın maliyetinin 23 bin Euro olduğu, saraydaki bitkilerinin yüzde 80′inin yurt dışından ithal edildiği, Sarayın bazı bitkilerinin hastalıklı çıktığı ve kuruduğu için sıklıkla değiştirildiği haberleri basına yansımıştır.” izahında bulundu.Tanrıkulu, bu bağlamda Başbakan Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:

"Hollanda’dan 60 TIR dolusu ağaç ve çiçek getirildiği, bir TIR’ın maliyetinin 23 bin Euro olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise 23 bin Euro ile asgari ücretle çalışan kaç işçinin maaşı ödenir? 23 bin Euro ile kaç taşeron işçisi istihdam edilir? Cumhurbaşkanlığı Sarayı için yurt dışından getirilen ağaç ve çiçek var mıdır? Var ise bunların türleri nedir? Cumhurbaşkanlığı Sarayı için yurt dışından getirilen ağaç ve çiçekler hangi ülkeden ithal edilmiştir? Bu ağaç ve çiçeklere ödenen tutar nedir? Cumhurbaşkanlığı Sarayı için yurt dışından getirilen ağaç ve çiçeklerin karantina ve bitki sağlık sertifikası açıklanacak mıdır? Bu ağaç ve çiçeklerden ne kadarı kurumuştur ve hastalıklı çıkmıştır?

Cumhurbaşkanlığı Sarayı için yurt dışından getirilen ağaç ve çiçekler için aracı olan firmanın adı nedir? Bu firmanın sahibi ve ortakları kimlerdir? Bu firmaya yapılan ödeme tutarı ne kadardır? Cumhurbaşkanlığı Sarayının bahçe ve peyzajı için çalışan kaç görevli vardır? Bu kişilerin görevleri nedir?"