MHP Malatya milletvekili adayı avukat Arif Yıldız, 17-25 Aralık operasyonlarıyla Türkiye’nin dev bir yolsuzluğa tanık olduğunu ifade etti. Operasyonlar sonrası hukukun olması gerekenin tersi şekilde işletildiğini söyleyen Yıldız, “Polis, hırsızı yakalıyor. Polis içeri atılıyor. Savcı ile hakim hırsızları yakalatıyor, savcı ve hakim içeri atılıyor. Böyle tezat bir durum yaşanıyor." dedi.

MHP, 7 Haziran genel seçimleri çalışmaları kapsamında Doğanşehir Seçim İrtibat Bürosu açılışı yapıldı. Açılış nedeniyle ilçeye giden MHP adayları davul zurna ile karşılandı. MHP Malatya milletvekili adayı avukat Arif Yıldız, burada yaptığı konuşmada, iktidar olmaları halinde asgari ücretin bin 400 lira olacağını vurguladı. Yıldız, her yıl 700 bin kişiye de iş imkanı sağlayacaklarını dile getirdi.

'EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 1400 TL OLACAK'

Yoksul vatandaşlara iş imkanı sağlayana kadar ‘Hilal Kart’ verileceğini ifade eden Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında yapacakları hizmetleri şöyle anlattı: “Hilal Kart’ta her ay 700 lira para yüklenecek. Devletin yaptığı yardımların üzerine AKP yazıp vermeyecek. Bizim iktidarımızda devletin yaptığı yardımlar annenizin sütü gibi size helaldir. Öyle bir yardım şekli olmaz. Hilal Kartlar küçük esnaflarda geçerli olacak. Alışveriş merkezlerinde geçerli olmayacak. Yoksul vatandaş da gidip hem alışverişini yapacak hem de küçük esnafları kalkındırmış olacak. MHP iktidarında yoksul insanlarımıza ev tahsis edeceğiz. Eğer ev tahsis edemediğimiz yoksul insanlarımıza 250 lira kira yardımı yapacağız. Bunlar sizin hakkınız. Geçen Bülent Arınç ‘bizim iktidarımızın en zayıf karnesi israftır’ diye itiraf etti. ‘Biz eğer hükümet olarak israf etmeseydik, sizlerden vergi almamıza gerek kalmazdı’ dedi. MHP iktidarında emekli maaşlarından vergi almayacağız. Ve en düşük emekli maaşını da 1400’den daha düşük olmayacak. MHP iktidarında çiftçinin de yüzü gülecek. Çiftçiye mazot 1 lira kuruş olacak. Bunları yapmak için Milliyetçi Hareket’in iktidara gelmesi gerekiyor.”

'MHP İKTİDARINDA POLİS, HIRSIZI YAKALAYACAK'

17-25 Aralık operasyonlarıyla Türkiye’nin dev bir yolsuzluğa tanık olduğunu ifade eden MHP milletvekili adayı avukat Arif Yıldız, operasyonlar sonrası hukukun olması gerekenin tersi şekilde işletildiğini söyledi. Yıldız, “Polis, hırsızı yakalıyor. Polis içeri atılıyor. Savcı ile hakim hırsızları yakalatıyor, savcı ve hakim içeri atılıyor. Böyle tezat bir durum yaşanıyor. Milliyetçi Hareket diyor ki, adalet herkese lazım. MHP iktidarında polis, hırsızı yakalayacak. Savcı, hırsızı yakalatacak. Hakim de hırsızı cezalandıracak. Bizim iktidarımızda hırsızlığı kim yaparsa yapsın gerekli ceza verilecek. Yolsuzluk yaptığı tespit edilen mallar, kimin adına olursa olsun devlet el koyacak. Bu Milliyetçi Hareket’in sözüdür. Bunları yapabilmek için destek istiyoruz.” dedi.

ERDEM: ÇÖZÜM SÜRECİ, ÇÖZÜLME SÜRECİDİR

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem de Türkiye’nin birlik, beraberliği ve kardeşliği için Milliyetçi Hareket iktidarının kurulması gerektiğini belirterek, çözüm sürecinin çözülme süreci olduğunu kaydetti. Milliyetçi Hareket iktidarıyla hem Doğanşehirli hem Malatyalı esnaf ve vatandaşlarının rahat bir nefes alacağını vurgulayan Erdem, Allah’ın izniyle Doğanşehir’in 'Milliyetçi hareket iktidarına' tam destek vereceğini sözlerine ekledi.

AKÇİN: DOĞANŞEHİR HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

MHP Malatya Milletvekili adayı Doktor Übeyt Akçin ise bir tarafının Doğanşehirli olduğunu ve her yerde ifade ettiğini belirtti. Doğanşehir’in Malatya’nın en büyük ilçesi olmasına rağmen esnaf ve vatandaşların hak ettiği hizmetleri alamadığını vurgulayan Akçin, Milliyetçi Hareket iktidarında hem Doğanşehir’in hem diğer ilçelerin hem de Malatya’nın hak ettiği hizmetleri alacağına söz verdi.

KALKAN: KAPANAN TÜM BELDELERİ AÇACAĞIZ

MHP Malatya Milletvekili adayı Hakan Kalkan ise tüm Türkiye’de 822 ilçe olduğunu, Doğanşehir’in nüfus yoğunluğu açısından 215’nci sırada olduğunu ama kişi başına gelir noktasında 675’nci sırada olduğunu kaydetti. AK Parti iktidarı güzelim bir ilçeyi ne hale getirdiğinin en açık ve bariz örneği olduğunu hatırlatan Kalkan, AK Parti iktidarı beldeleri belde olmaktan çıkardığını hatırlattı. Kalkan, Milliyetçi Hareket iktidarında kapanan tüm beldelerinin açılacağını sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmalardan sonra duayla MHP Doğanşehir Seçim İrtibat Bürosu açılışı gerçekleştirildi. Açılıştan sonra da davetlilere yemek ikramında bulunuldu.